"ŠTA JE KRENULO NAOPAKO?": Del Ponte iznenađena oslobađanjem Gotovine i Markača

"Bilo je to veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo naopako između prvostepene presude i žalbe", rekla je bivša glavna tužiteljka Međunarodnog suda u Hagu

  • 6

Bivša glavna tužiteljka Međunarodnog suda u Hagu Karla del Ponte iznenađena je oslobađajućom presudom hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

Del Ponte je za Hrvatsku televiziju navela je da je jutros primila informaciju o presudi i da je bila vrlo iznenađena jer su Gotovina i Markač bili osuđeni u prvostepenom postupku.

- Bilo je to veliko iznenađenje. Nameravam da pročitam sudsku presudu kako bih videla šta je krenulo naopako između prvostepene presude i žalbe - izjavila je Karla del Ponte.

Žalbeno veće Haškog suda oslobodilo je Gotovinu i Markača u drugostepenom postupku, nakon što je sud je odbacio zaključke raspravnog veća prema kojima su dvojica generala učestvovala u udruženom zločinačkom poduhvatu, kao i optužbe za prekomerno granatiranje Knina, Gračaca, Obrovca i Benkovca. Sud je Gotovinu i Markača oslobodio komandne odgovornosti.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ante Gotovina

    16. novembar 2012 | 22:49

    kako si odvratna samo da znaš,kujo jedna...fuj

  • Bosnjak

    17. novembar 2012 | 07:19

    Sta hoces ti ruzna zeno ,nekad si bila uz majke Srebrenice a sad glumis da ti je zao srbe.A krijes se od Albanaca jer ako te oni pronadju neces vise lajati

  • najprovokator

    17. novembar 2012 | 17:40

    ne treba nas niko da žali..uskoro ćemo biti u punom sastavu,a onda ćemo se načestitati svim neverama mame i tate...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA