Karađorđević: Hag da preispita osude nad Srbima

- Postoji ozbiljan rizik da se svaka ideja poverenja u nepristrasnost suda u Hagu nepovratno uruši, sa svim teškim civilizacijskim posledicama. Teško je razumeti da mogu da postoje pravni razlozi zbog kojih postoji velika razlika u osudi zločina i zločinaca zavisno od etničke pripadnosti - saopštio je princ

  • 1

Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je povodom odluke o oslobađanju hrvatskih generala da postoji ozbiljan rizik od urušavanja poverenja u pravednost tog suda.

On je ocenio da bi bilo pošteno da Tribunal revidira osuđujuće odluke za Srbe.

- Postoji ozbiljan rizik da se svaka ideja poverenja u nepristrasnost suda u Hagu nepovratno uruši, sa svim teškim civilizacijskim posledicama. Teško je razumeti da mogu da postoje pravni razlozi zbog kojih postoji velika razlika u osudi zločina i zločinaca zavisno od etničke pripadnosti - navodi se u pisanoj izjavi princa Aleksandra Karađorđevića.

U saopštenju se ističe da Haški tribunal ima moralnu odgovornost i da duguje objašnjenje, jer su počinioci zločina nad Srbima blago kažnjavani ili čak oslobođeni, a Srbima se izriču vrlo oštre kazne.

- Sadašnja odluka će sigurno kao i sve druge odluke biti predmet analiza i profesionalnih kritika u decenijama pred nama i formiraće se nepristrasni profesionalni i moralni sud o njima - zaključuje se u saopštenju.

(M. S. / Beta)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    18. novembar 2012 | 13:16

    kao da neko njih nesta pita?Zive i dalje na plecima ovog jadnog naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA