ŠLJIVANČANIN: Čestitam Gotovini i Markaču!

- Ti generali su tamo bili sa mnom krajnje korektni. Nama je svima drago kada se neko odande izvuče. Baš taj Markač mi je sto puta spremio da jedem i donosio mi je hranu u ćeliju. Dobro je kuvao, a politiku i ružne stvari smo ostavili u prošlosti - kaže ovaj bivši oficir JNA

  • 45

Vatra koja je u petak zapalila Srbiju i Hrvatsku nakon oslobađajuće presude Žalbenog veća Haškog tribunula, kojom su se hrvatski ratni generali Ante Gotovina i Mladen Markač našli na slobodi, svog "vatrogasca" našla je na najneočekivanijoj adresi - u liku srpskog haškog osuđenika, pukovnika Veselina Šljivančanina.

Bivši oficir Jugoslovenske narodne armije, koji je prvobitno osuđen na pet godina zatvora, pa onda na 17 (u Žalbenom veću je tada sedeo sudija Meron, koji je u petak glasao za oslobađanje Gotovine i Markača), i koji je odslužio dve trećine svoje kazne, zbog čega je sada na slobodi, potpuno drugačije gleda na ceo ovaj slučaj.

- Čestitam Gotovini i Markaču što su na slobodi, što su došli svojoj kući, svojoj porodici. Posebno im čestitam što ih njihova država štiti i što ih narod slavi kao heroje - kaže on.

Zločin počinjen tokom operacije "Oluja", u kojoj je ubijeno 1.922, a proterano više od 200.000 Srba, on stavlja na teret političarima koji su tada vodili Hrvatsku, pre svega Franji Tuđmanu.

- Ako međunarodna zajednica misli da toliki broj proteranih nije zločin, tu nisu krivi generali! Oni su, kao i mi, dobijali zadatke od države koje su časno izvršavali. Samo što je njihova država stala iza njih, a ovi naši su u stalnom strahu šta će reći ovaj, šta će reći onaj. O Hrvatima može da misli šta ko hoće, ali su nam održali lekciju iz dostojanstva i trebalo bi da učimo od njih - smatra Šljivančanin.

Bivši oficir JNA, koji je sada pod novom Interpolovom poternicom izdatom od strane Hrvatske, seća se zajedničkog "robovanja" sa Gotovinom i Markačem u Hagu.

- Ti generali su tamo bili sa mnom krajnje korektni. Nama je svima drago kad se neko odande izvuče. Baš taj Markač mi je sto puta spremio da jedem i donosio mi je hranu u ćeliju. Dobro je kuvao, pa kupi meso i šta znam još, pa spremi nešto i podeli ostalima. Nikada nismo pričali o politici, o ružnim stvarima, gledali smo da to ostavimo u prošlosti - dodao je Veselin Šljivančanin.

(M. B. / Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • no comment

    18. novembar 2012 | 10:13

    do sada najbolja izjava koju sam pročitao od jednog srbina i poštenog čoveka,svaka čast. kako reče:hrvati su nam dali lekciju kako treba sa svojim generalima,a ne kao mi sa svojima.tuga i žalost kakvi smo (prvenstveno mislim na bivšu vlast )sram ih bilo ,dabogda se živi raspadali. Vito

  • srbadija

    18. novembar 2012 | 09:54

    Pametnom dovoljno

  • sasa

    18. novembar 2012 | 10:04

    a što ste hiljade dece poveli u smrt zahvaljujući vašoj bolesnoj potrebi da pucate jedni na druge, to nikom ništa, a? sram da te bude, veseline šljivančaninu! i tebe i te tvoje kuvare generale!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA