Do 31. januara prijava promene imovinskog stanja za političare

To se odnosi na funkcionere kod kojih je došlo do bitnih promena imovinskog stanja u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja Agencije za borbu protiv korupcije

  • 0

Funkcioneri kojima se do 1. januara promenilo imovinsko stanje imaju rok do 31. januara da te promene prijave Agenciji za borbu protiv korupcije, na novim obrascima.

To se odnosi na funkcionere kod kojih je došlo do bitnih promena imovinskog stanja u odnosu na podatke iz prethodno podnetog izveštaja.

Po zakonu, bitna promena smatra se svaka promena podataka iz izveštaja koja se odnosi na imovinu čija vrednost prelazi iznos godišnje prosečne zarade bez poreza i doprinosa u Srbiji.

To se odnosi i na umanjenje imovine.

Od 1. januara na snagu su stupili izmenjeni pravilnici o poklonima, registru funkcionera i imovine koji bi trebalo da omoguće dobijanje tačnih podataka o poklonima i njihovoj vrednosti, imovini funkcionera, kao i o tome ko je od funkcionera u sukobu interesa.

(izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA