Drecun: Hrvatska očitala lekciju Srbiji! Tužilaštvo: Njegovo ime je u našem predmetu!

Predsednik Odbora za bezbednost i član SNS-a rekao je da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji" i da će u srpskom Tužilaštvu za ratne zločine "stvari morati da se menjaju", dok iz Tužilaštva tvrde da se radi o ličnom stavu poslanika jer se njegovo ime nalazi u jednom od predmeta koje ono tretira

  • 4

Poslanik SNS Milovan Drecun izjavio je danas da je Hrvatska "očitala lekciju Srbiji" kada je reč o odbrani njihovih generala u Haškom tribunalu i da će u srpskom Tužilaštvu za ratne zločine "stvari morati da se menjaju".

- Prvo ćemo morati da menjamo stvari u Tužilaštvu za ratne zločine, a ja ću kao predsednik skupštinskog Odbora za Kosovo i Metohiju pozvati na sednicu Vladimira Vukčevića i Bruna Vekarića i tražiti da nam kažu šta su uradili u pronalaženju i prezentovanju dokaza i vršenju pritiska na Haški sud da prestane da se ponaša kao politički sud - rekao je Drecun.

On smatra da državni organi nisu dovoljno učinili za odbaranu srpskih državljana u Hagu, da nije pokazano dovoljno interesovanja da se izbore za istinu posebno za događanja 1998. i 1999. godine, dok je Hrvatska želela da "prekroji istinu, da dokaže da nije bilo etničkog čišćenja i da bez tog teškog optrerećenja uđe u EU“. 

Zamenik Tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić povodom izjave predsednika Odbora za bezbednost i člana SNS-a kaže da se radi o grubom napadu i o vidu pritiska poslanika Drecuna na samostalnost pravosudnih organa.

- Izjava Milovana Drecuna ima lični pečat s obzirom da je njegovo ime u predmetu Tužilaštva koje tretira medijsko huškanje na rat. Očigledno da je u pitanju nesposobnost da se razume suština saradnje Haškog tribunala i naših državnih organa - kaže on.

Tužilaštvo upućuje Milovana Drecuna na dva teksta: Zakon o saradnji sa Haškim tribunalom iz 2002. godine i Nadležnost Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom.

U tužilaštvu navode da se radi o drugom nasrtaju poslanika Drecuna na Tužilaštvo, posle teksta "BUNAR SA ZMIJAMA", što pokazuje njegov lični odnos prema ovoj instituciji.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    20. novembar 2012 | 17:31

    hrvati nemaju nijednog nemanju u tuzilastvu

  • Anti Antifa

    20. novembar 2012 | 17:59

    Odnosi našeg Tužilaštva sa tzv.Sudom u Hagu mogu se opisati kao svakako ali ne kao saradnja jer to nije.Radi se o najobičnojoj kolaboraciji sa neprijateljima srBske države

  • sudija

    20. novembar 2012 | 23:11

    To nije pritisak na tuzilastvo nego konstatacija da nista ne radite a primate dobre plate, kao i mnogi drugi u drzavnim organima Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA