FAJON: Uvođenje viza Srbiji početkom 2013!

- Evropska komisija je još pre godinu dana upozorila da bi pojedinim zemljama zapadnog Balkana mogle biti ponovo uvedene vize, među kojima su i Srbija i Bosna i Hercegovina - rekla je izvestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju

  • 17

Izvestilac Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju Tanja Fajon izjavila je u Ljubljani da Evropska unija pokušava da pronađe "mehanizam za privremeno uvođenje viznog režima za treće države", kao i da bi on mogao da bude usvojen početkom naredne godine.

Govoreći o mogućnosti ponovnog uvođenja viznog režima za države zapadnog Balkana, Fajonova je podsetila da je Evropska komisija (EK) još pre godinu dana upozorila da bi pojedinim zemljama zapadnog Balkana mogle biti ponovo uvedene vize, među kojima su i Srbija i Bosna i Hercegovina.

- Ljudi većinom putuju u Švedsku i Nemačku. Sad ide zima i očekuje se da će broj azilanata ka tim zemljama biti još veći - rekla je Fajonova, preneli su slovenački mediji.

Izrazivši nadu da do toga ipak neće doći, ona je poručila da ne bi trebalo zloupotrebljavati postojeći sistem.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojsa

    24. novembar 2012 | 14:33

    Hahahaha. crnogorac, smesan si.

  • crnogorac

    24. novembar 2012 | 13:25

    i mi treba srbiji i bosni da uvedemo vize ne moze se od srba zivjeti po nasem primorju 25 hiljda radnih dozvola se izda za ljeto da rade kod nas na moru nista nam ne trebaju ovamo a to sto pricaju da nasi studenti su na budzetu srbije u beograd to lazu jer su nula od nacije,ne daj boze da sam srbin,srbina svuda gledaju kao nekog roma ili nizu naciju

  • marko

    24. novembar 2012 | 15:03

    crnogorac kad ostavljas takve komentare potpisuj se drugacije jer je mene a i vecinu crnogoraca stid od takvih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA