MINISTAR PRAVDE U STRAZBURU: Selaković u poseti Evropskom sudu za ljudska prava

Srpski ministar pravde sastaće se sa najvišim zvaničnicima Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, što će biti prva poseta nekog srpskog ministra ovoj instituciji

  • 1

Ministar pravde Nikola Selaković sastaće se danas sa najvišim zvaničnicima Saveta Evrope i Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu.

To će biti prva poseta nekog srpskog ministra Evropskom sudu za ljudska prava.

Ministar Selaković će se u utorak sastati sa predsednikom Evropskog suda za ljudska prava Dinom Špilmanom, koji je na funkciju stupio pre petnaestak dana.

Njegov prethodnik Nikolas Braca boravio je krajem septembra u poseti Beogradu i predstavnicima srpskog pravosuđa ukazao na probleme sa velikim brojem predstavki građana Srbije pred tim sudom, preko 9.000, od čega više od pola predstavki se odnosi na neiplaćene ratne dnevnice i radne sporove.

U utorak je takođe planiran sastanak Selakovića sa generalnim direktorom Odeljenja Saveta Evrope za ljudska prava i pravna pitanja Filipom Boilatom kao i sa predsednikom Venecijanske komisije Đanijem Bukikijem.

Srpski ministar u sredu treba da razgovara sa generalnim sekretarom Saveta Evrope Torbjornom Jaglandom.

Sa ministrom u Strazbur putuju i njegov pomoćnik Slavoljub Carić i savetnik Ivana Grubović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Super Mario

    26. novembar 2012 | 07:58

    Ovo se zove ministar pravde a ne ona Malovicka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA