GRUBJEŠIĆ U HAGU: Presude hrvatskim generalima su nož u leđa evropskoj Srbiji! (VIDEO)

Članovi Komisije za evropske poslove holandskog parlamenta primili su potpredsednicu srpske Vlade, zaduženu za EU integracije. Ona je još jednom istakla važnost članstva Srbije u EU, ali i ponovila stav države prema najnovijim haškim presudama

  • 1

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić sastala se u Hagu sa članovima Komisije za evropske poslove holandskog parlamenta. Ona je posebno istakla da oslobađajuće presude Gotovini i Markaču predstavljaju "nož u leđa evropskoj Srbiji".

Govoreći o poslednjoj presudi Haškog tribunala, kao i o spekulacijama o oslobađajućoj presudi za Ramuša Haradinaja, potpredsednica Vlade je kazala da takve odluke predstavljaju nož u leđa evropskoj Srbiji.

Ona je holandskim parlamentarcima objasnila da su evropske integracije Srbije proces koji uživa najveću podršku u srpskoj javnosti.

- Vlada je preuzela punu odgovornost i povlači veoma hrabre poteze. Iako je naš put ka Evropskoj uniji prepun prepreka, nastavljamo u tom pravcu. Evropske integracije su društveni proces sa najvećom podrškom javnosti u Srbiji, nijedna partija, nijedna institucija nema takvu podršku među građanima - istakla je Grubješić.

Ona je još jednom ponovila važnost unutrašnjih reformi, modernizacije zemlje i podizanja opšteg životnog standarda.

- To je pravi cilj, a ne članstvo samo po sebi - naglasila je potpredsednica Vlade zadužena za evropske integracije.

Komisija za evropske poslove holandskog parlamenta je telo koje ključno utiče na stavove i poteze te zemlje po svim pitanjima u vezi sa Evropskom unijom.

(E. T. / Foto: URS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    28. novembar 2012 | 02:27

    Mislim da Grubjesicka laze. Narod Srbije nije vise zainteresovan za EU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA