Homen: Politički revanšizam u DS? Ne verujem!

- Nadam se i želim da verujem da neće biti političkog revanšizma u stranci - izjavio je poslanik demokrata

  • 0

Poslanik Demokratkse stranke Slobodan Homen izrazio je uverenje da posle izborne skupštine stranke neće biti političkog revanšizma.

- Nadam se i želim da verujem da neće biti političkog revanšizma u DS-u. Mislim da o tome ne treba pričati, to će najbolje pokazati vreme. Ako ga ne bude bilo, mislim da će stranka funkcionisati vrlo jedinstveno - rekao je Homen odgovarajući na pitanje da li članovi poslaničkog kluba koji su bili na strani Borisa Tadića osećaju neku bojazan za svoju budućnost i pozicije u stranci.

Upitan kako će reagovati u vezi sa pozivom novog predsednika stranke Dragana Ðilasa da svi članovi bivše Vlade podnesu ostavke, Homen, koji je bio državni sekretar u Ministarstvu pravde, kaže da se ne oseća prozvanim.

- Ne mogu da se osećam prozvanim budući da je direktno apostrofirao ministre, pa onda ne bih to komentarisao. Da je mene ''prozvao'', ja bih se oglasio, ovako neću - poručio je Homen.

On je ocenio i da je situacija u poslaničkom klubu Demokratske stranke trenutno normalna, ali da poslanički klub DS mora da bude mnogo aktivniji u smislu kritike vlasti i ponašanja kao opozicija.

- Pretpostavljam da je jedan od razloga zašto se to do sada nije radilo to što se čekala skupština stranke koja je sada završena. Mislim da DS mora da bude daleko aktivnija u Skupštini ako želi da se pozicionira kao lider opozicije - kaže Homen.

- Jedno od otvorenih pitanja koja postoje trenutno u poslaničkom klubu je da li će Dragoljub Mićunović nastaviti da bude predsednik poslaničkog kluba ili će to biti neko drugi. Mislim da ta odluka pre svega zavisi od novog predsednika stranke, ali za sada nema nekih naznaka da će doći do promena - istakao je Homen. On je dodao da bi predlog trebalo da stigne od predsednika stranke, pa će se oko tog predloga onda izjasniti poslanici.

- Kada je u pitanju gospodin Mićunović, mislim da on uživa nesporno poverenje poslaničkog kluba kao neko ko je zaista autoritet i ko je, na kraju krajeva, osnivač DS-a. A bilo koje drugo rešenje... Naravno, pre svega zavisi koje bi to rešenje bilo, pa bi tek onda mogli da se opredelimo da li bi dobio podršku ili ne. To je u ovom trenutku teško reći, pošto ne znamo ko bi bio drugo rešenje - zaključio je Homen.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA