Dačić: Ako sad propustimo šansu, datum pregovora sa EU tek 2014. godine

Premijer Srbije očekuje dobijanje datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom polovinom iduće godine, ukoliko Savet EU 10. decembra da pozitivno mišljenje

  • 2

Srbija bi mogla da dobije datum za početak pregovora sa EU u prvoj polovini iduće godine, ako Savet EU 10. decembra da pozitivno mišljenje, kaže premijer Ivica Dačić.

- Ako se sada to propusti, dolaze izbori u Nemačkoj i onda možemo očekivati datum pregovora tek u 2014. godini - rekao je Dačić za Blic.

On je ponovio je da je dobijanje datuma povezano s kosovskim pitanjem i da se od Beograda očekuje primena postignutih sporazuma s Prištinom.

- Prvi na redu je o integrisanom upravljanju prelazima na administrativnoj liniji, a koji bi kroz pilot projekte na Jarinju i Končulju trebalo da zaživi početkom decembra - rekao je Dačić.

Dodao je da uslov za pozitivno mišljenje Saveta EU ispunjavanje kriterijuma, među kojima je i primena svih sporazuma sa Prištinom postignutih u vreme prethodne Vlade Srbije, u kojoj je on bio zamenik premijera, prvi potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova.

- To je teško za nas, ali ako želimo dalje ka EU, ti sporazumi se moraju primeniti - rekao je Dačić.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nemke

    29. novembar 2012 | 03:56

    uh evo bas sam se zabrinuo sto ce to biti 2014..mozda.daj bre sjasite vise sa ovog naroda i vi i EU

  • Jefimija

    29. novembar 2012 | 01:32

    Dacicu, SRAM TE BILO ! Prestani da zamajavas Narod ! Idi, nisi sposoban da vodis drzavu ni ti , a ni SNS -ovci . Lazete i ne znate da kazete, NE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA