MRKIĆ: Srbija da se zapita da li je preterivala u saradnji sa Hagom

Nakon presude hrvatskim generalima proizilazi da su samo Srbi kažnjavani, poručio šef srpske diplomatije u razgovoru sa generalnim sekretarom UN, a uoči današnjeg izricanja presude Ramušu Haradinaju

  • 0

Srbija bi stvarno trebalo da se zapita da li je preterivala u saradnji sa Hagom ukoliko se ponovi još jedna presuda, kao što je bila ona izrečena hrvatskim generalima, poručio je u Njujorku šef srpske diplomatije Ivan Mrkić u razgovoru sa generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Ban Ki Munom.

Mrkić je nakon polučasovnog sastanka sa prvim čovekom svetske organizacije izjavio da je Ban Ki Muna obavestio kakvo je raspoloženje u Srbiji nakon oslobađajuće presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču.

- Govorili smo o takozvanoj presudi generalima, jer se ona teško može zvati presudom, pošto iz svega ispada da su samo Srbi kažnjavan i-  izjavio je ministar Mrkić, uoči današnjeg izricanja presude Ramušu Haradinaju.

Prema njegovim rečima, Ban Ki Mun i njegov tim su sa velikim razumevanjem saslušali te argumente, izrazivši žaljenje zbog žrtava.

Mrkić je Muna obavestio da Srbija nije zadovoljna nekim elementima njegovog izveštaja o Kosovu, jer on ne odražava stvarno stanje na tom prostoru i ne vidi se pravi život Srba na Kosovu i Metohiji.

- Ne vidi se kako izgleda kad se jedan Srbin tamo probudi, i kako izgleda kad zanoći - objasnio je ministar i dodao da ima saglasnost da ubuduće to bude reflektovano na verniji način.

Mrkić je istakao da se Srbija zalaže što jače prisustvo UN na Kosovu i Metohiji i tim povodom je od generalnog sekretara zatražio da se u punoj meri angažuje oko toga.

Tokom susreta Mrkić je Ban Ki Muna obavestio i kako teče dijalog Beograd-Priština, a bilo je reči i o stanju u regionu.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Marko Todororić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA