NACI GLUPOST IZ KABINETA: Nikolićev portparol prekrio sina Hitlerovom knjigom!

Vuk Fatić, savetnik za medije predsednika Srbije, koricama knjige "Moj poredak sveta", prekrio tek rođenog sina. "Objavite to i završili smo saradnju za sva vremena", poručio novinarki Telegrafa

  • 1

NJEGOV KAMPF! Vuk Fatić, savetnik za medije i čovek koji je zadužen za imidž Tomislava Nikolića okačio je na “fejsbuk” profil sliku svog sina kako spava u dečjim kolicima prekriven knjigom firerovog dela “Moj poredak sveta”, na kojem dominira svastika i lik zločinca u nacističkoj uniformi.

Zamenik šefa Pres službe predsednika Srbije potpisao je ovu fotografiju sa “Mali diktator”, što je izazvalo burne reakcije nekih od više od 1.300 prijatelja sa kojima deli privatne albume.

- Ne pada mi na pamet da dajem komentar na sliku svog deteta. Objavite to i završili smo saradnju za sva vremena - upozorio nas je Fatić kada smo ga pitali za objašnjenje zašto je uz bebu stavio simbol najvećeg zla 20. veka.

Kulturolog Ratko Božović rekao je da se državni službenik ovim postupkom preporučio za psihijatriju.

- Jeste li vi sigurni da on nije granični slučaj? Ovo je vrlo ekstremno ponašanje, a samim tim i patologija. Taj čovek hitno treba da se obrati lekaru za pomoć. Neka potraži psihijatra. Neko bi možda mogao da ga brani sa stanovišta slobode, ali ta priča oko Hitlera, posebno u Srbiji koja je stradala od njegove ruke, previše je morbidna. Hitler je metafora užasa, istorije masakra, destrukcije i inspiracija je za nasilje - rekao je Božović, ne krijući gnušanje ovakvim postupkom.

I psiholog Nebojša Jovanović ocenio je da je isticanje ovakve fotografije potez čoveka sa ozbiljnim etičkim problemom.

- S obzirom na to da je upozoren da skloni sliku, ovo može da se protumači kao želja s eksponiranjem. U politici i estradi naročito važi pravilo: nije važno da li se o meni piše po dobru ili zlu, važno je da se priča. Ako je u cilju lične promocije upotrebio dete, onda govorimo o čoveku s ozbiljnim etičkim problemom - objasnio je Jovanović.

Knjiga “Moj poredak sveta” napisana je nekoliko godina nakon čuvenog “Majn kampfa”.

(Telegraf.rs / Izvor: Alo! / Foto: Facebook)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    29. novembar 2012 | 16:48

    Tuzno je da postoje ljudi koji citaju taj uzas u nasoj miloj Srbiji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA