DEL PONTE: Da se izvinim Haradinaju? Smešno!

Bivša glavna tužiteljka suda u Hagu izjavila da nije začuđena oslobađajućom presudom, jer je bilo teško prikupiti dokaze protiv komandanta OVK. Na zahtev Haradinajevog advokata da se izvini zbog podizanja optužnice, Del Ponteova se nasmejala

  • 2

Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte izjavila je danas da nije začuđenja današnjom oslobađajućom presudom Ramušu Haradinaju, Idrizu Baljaju i Lahmiju Brahimaju pred Haškim tribunalom, već činjenicom da je bilo teško prikupiti dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv njih.

- Istraga protiv Haradinaja bila je veoma teška. Nije bilo saradnje Tužilaštva sa zemljom, nije bilo saradnje sa Kosovom, tako da je bilo veoma teško prikupiti dovoljno dokaza kako bi se podigla optužnica - rekla je Del Ponte u telefonskoj izjavi Tanjugu.

Prema njenim rečima, kada bi dokazi i bili prikupljeni, svedoci bi menjali svoje iskaze. 

Iz tog razloga, Tužilaštvo je pokrenulo novi slučaj kako bi prikupilo dovoljno dokaza, ali, kako je dodala Del Ponte, ni tada nije bilo u stanju da prikupi dovoljno dokaza.

Bivša glavna tužiteljka Haškog suda nije želela da komentariše zahtev Bena Emersona, advokata Haradinaja, Baljaja i Brahimaja, da se ona javno izvini zbog podizanja optužnice protiv njih, već se samo nasmejala.

(Lj.V./Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MythBuster

    29. novembar 2012 | 17:25

    Trebala bi ako je čovjek nevin, a ona ga optuživala. Pa to je onda kleveta. Samo pitanje je li nevin? Stao je u obranu naroda to mu nitko ne može osporit. Je li bilo zločina to treba utvrditi. Ako za njih on nije odgovoran, treba mu se ispričati. Ali ta Carla babuskara je politička kuja koja je igrala za London. Koliko je samo zla nanijela svojim klevetama Gotovini i Hrvatskoj. Sve s ciljem izjednačavanja što vodi produbljivanju sukoba, umjesto katarze koja je Srbiji potrebna da bi ozdravila.

  • akdlaj

    29. novembar 2012 | 19:28

    Trebala bi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA