Jeremić: Srbija na čelu istorijske sednice Generalne skupštine UN!

"Dogovor koji je postignut u 'minut do 12' je ispoštovan i možemo da kažemo da je naša zemlja, igrom sudbine, bila na čelu Generalne skupštine UN kada se donosila jedna odluka koja će sasvim sigurno biti zabeležena u istorijskim analima", kaže predsednik Generalne skupštine UN

  • 3

Predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić ocenio je večerašnju sednicu na kojoj je unapređen status Palestinaca u UN kao istorijsku i izrazio nadu da će doneta odluka doprineti miru na Bliskom istoku.

- Ovo je svakako bila istorijska sednica. Moramo da budemo zadovoljni, jer je ta sednica prošla u najboljem mogućem redu. Danima smo pre sednice pregovarali sa izraelskom i palestinskom stranom, jer oni ne pričaju direktno jedni sa drugima, kako će proći sam tok ove sednice. Neki su očekivali da će biti proceduralnih problema, da će biti pokušaja opstrukcije samog toka sednice. Ništa se od toga nije dogodilo - rekao je Jeremić.

- Onaj dogovor koji je postignut u ''minut do 12'' je ispoštovan i možemo da kažemo da je naša zemlja, igrom sudbine, bila na čelu Generalne skupštine UN kada se donosila jedna odluka koja će sasvim sigurno biti zabeležena u istorijskim analima. Nadam se da će ova odluka doprineti miru na Bliskom istoku - istakao je Jeremić.

Generalna skupština UN izglasala je večeras unapređenje statusa Palestinaca u svetskoj organizaciji od entiteta posmatrača u državu posmatrača, nečlanicu, čcemu su se oštro protivili SAD i Izrael, sa 138 glasova za, 9 protiv i 41 uzdržanim.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Милорад

    30. novembar 2012 | 04:16

    Људи, па ово са Палестином је толико битно да ја не могу да верујем да је Србија на челу УН. Вуче, молим те, не каки. Уместо да си искористио свој тренутни положај и урадио неку добру ствар за Србију ти мрсомудиш о Палестини! Па да ли си ти нормалан човек? Ј**о те онај ко те постави ту. Лобирај за Србију, искористи мандат који имаш.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA