Selaković: Posetiću naše državljane u Hagu, moramo im pomoći

Trebalo bi da odem i posetim te ljude i vidimo šta je njima potrebno. Imamo ljude koji su osuđeni, a bili su funkcioneri ove zemlje za koje su glasali građani koji i danas u Srbiji žive - rekao je ministar pravde

  • 2

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković najavio je da bi trebalo da ode u Haški tribunal i poseti optužene i osuđene državljane Srbije pred tim sudom.

Selaković je rekao da su hrvatski zvaničnici i tužilaštvo mnogo uložili u odbranu svojih državljana, da su im pomagali i posećivali ih i da je to dalo rezultate, dok ministri pravde Srbije nisu posećivali srpske državljane koji se nalaze u Hagu niti im je država pomagala.

- Trebalo bi da odem i posetim te ljude i vidimo šta je njima potrebno. Imamo ljude koji su osuđeni, a bili su funkcioneri ove zemlje za koje su glasali građani koji i danas u Srbiji žive. Treba im omogućiti da ono što im je ostalo od života prožive na neki iole pristojan način, a onima kojima nije dovršeno suđenje država treba da pomogne - rekao je Selaković za RTS.

Ministar pravde rekao je da Srbija neće prekidati saradnju s Tribunalom u onom delu koji predstavlja dobro za državljane Srbije koji se tamo nalaze. On je istakao da oslobađajuća presuda Haradinaju neće doprineti "dobroj klimi među Albancima i Srbima".

- Ne možete da mi kažete da je Haradinaj zajedno sa svojim saradnicima apsolutno nevin, a da su Nebojša Pavković, Vladimir Lazarević, Nikola Šainović i Dragoljub Ojdanić krivci, koji su osuđeni na 22, odnosno 15 godina teške robije - ukazao je ministar i dodao da su to merila Tribunala sa kojima Srbija treba da se suoči.

Prema njegovim rečima, ta presuda je još jednom pokazala da je "sila mnogo važnija od prava". Selaković je dodao da se sad sve više čuje glasova koji govore da je to Tribunal koji je osnovan na nelegalan način dodajući da drugačiju odluku Srbija nije ni mogla da očekuje.

(M. S. / Izvor: RTS)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • www.MythBuster.rs

    1. decembar 2012 | 00:20

    Srbiji bi bolje bilo da pokaže svijetu i EU i SAD-u i svima ostalima da se odrekla pogrešnih ideja iz prošlosti time što će se odreći tih zločinaca u Haagu (koji su bili funkcioneri prije).

  • BRE

    30. novembar 2012 | 23:41

    sad si se setioKASNIS ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA