ILIĆ: Biće bolje kad žene uzmu stvar u svoje ruke!

- Problema ima i biće ih, ali moramo ih rešavati, zbog toga su nam potrebne žene - kazao Ilić na Izbornoj skupštini, na kojoj se bira rukovodstvo Saveta žena Nove Srbije

  • 1

Ministar građevine i urbanizma Velimir Ilić je na Trećoj izbornoj skupštini Saveta žena NS ocenio da je situacija u Srbiji dosta teška, ali da ova Vlada uspeva da prebrodi sve probleme i da Srbija ipak čvrsto stoji na nogama.

- Problema ima i biće ih, ali moramo ih rešavati, zbog toga su nam potrebne žene. A kada žene Srbije uzmu stvar u svoje ruke, sve će ići mnogo brže - rekao je Ilić na Izbornoj skupštini, na kojoj se bira rukovodstvo Saveta žena NS.

On je ocenio da su žene iz NS ponos stranke i da gde god su radile posao su radile dobro, uspešno i kvalitetno.

- Želim vam dobro zdravlje, da nam budete uvek lepe, doterane, zadovoljne i, naravno, uspešne - poručio je lider NS ženama iz partije.

Inače, za predsednicu Saveta žena Nove Srbije izabrana je Ljiljana Rančić, predsednica Opštinskog odbora te stranke u Kniću.

- Savet je postavio pred sebe ozbiljne zadatke kako da edukujemo žene, ali i rešimo problem obrazovanja, nasilja u porodici, promovišemo brigu o nezbrinutoj deci...Verujem da će naše delovanje biti primer mnogima - navela je ona.

Potpredsednica NS Dubravka Filipovski istakla je da stranka želi da ohrabri žene NS da u svojim sredinama- opštinskim, okružnim i gradskim odborima zajedno sa kolegama stanu rame uz rame ne bojeći se da pokažu svoje sposobnosti i ideje.

- Očekujem od novog rukovodstva Saveta žena da celoj Srbiji pokažu svoje jasne stavove u smanjenju siromaštva žena, zdravstvenoj zaštiti žena, a posebnu podršku ćemo pružiti ženama u privatnom preduzetništvu - rekla je ona.

- Ako bi iko trebalo da se pita kako se vodi država, nek pita žene. Mi to radimo svaki dan u malom i uopšte nismo loše u tome - rekla je savetnica predsednika Srbije Jasmina Mitrović Marić.

Ona je istakla je da žene svakodnevo u svojoj porodici vode jednu malu državu i da znaju koliko košta besplatno školstvo, a koliko narodna kuhinja, kad suprug i deca dođu 'na kazan'.

Ona je naglasila da joj je naročito drago što je kao žena savetnica predsednika države, a posebno to što je njen život obeležio rad u kompaniji koju je vodio Bogoljub Karić.

 

(I. M. / Izvor: Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA