Jovanović: Selaković i ekstremisti zloupotrebili studente!

Današnji studentski protest povodom presuda Tribunala u Hagu brutalno je zloupotrebljen i za to najveću odgovornost snose ministar pravde Nikola Selaković i pripadnici ektremističkih organizacija tvrdi lider liberala

  • 3

Protest studenata zbog Haga je manipulacija tvrdi Čedomir Jovanović čelnik Liberalno demokratske partije i nekadašnji lider studentskih protesta.

Predsednik LDP-a ocenio je da je današnji studentski protest povodom presuda Tribunala u Hagu brutalno je zloupotrebljen i za to najveću odgovornost snose ministar pravde Nikola Selaković i pripadnici ektremističkih organizacija, koji su pokušali da profitiraju priključivanjem protestu.

Jovanović je u pisanoj izjavi naglasio da je Selaković zloupotrebio svoju funkciju i zgazio obavezu da čuva red i mir u zemlji.

Selaković se, prema Jovanovićevoj oceni, stavio na čelo kolone u kojoj su, pored studenata, bili i politički ekstremisti koji pozivaju na linč, prave opasne spiskove izdajnika, politiku njegove vlade nazivaju izdajničkom zbog dijaloga sa Prištinom, provociraju sukob i promovišu nasilje prema svakome ko nije po njihovom kvazipatriotskom kalupu.

- Srbija je umorna od davalaca tuđe krvi i političkih piromana poput Selakovića- rekao je Jovanović i napomenuo da ministar mora da podnese ostavku, ili da bude smenjen.

Lider liberala ukazao je da je Selakovićev gest opasan i da može, u narednim danima, izazvati nove sukobe i podele u Srbiji, ugroziti pregovarački proces oko Kosova i izazvati stradanje Srba na severu Kosova.

On je ocenio da Selaković neodgovorno gura u histeriju neke nove generacije, čiji je nastavnik na Pravnom fakultetu i navodi da će kada završi sa svojim "estradnim patriotizmom"  nastaviti da glumi reformatora bez rezultata i proevropskog političara koji po potrebi postaje radikal.

- Selaković, koji je za svoje najbliže saradnike izabrao ljude koji su krivično osuđivani, za pet meseci na vlasti uspeo je samo da donese Zakon o amnestiji, danas ponovo jeftino srbuje, sa udobne udaljenosti iz Beograda, gurajući zemlju u novu nestabilnost- zaključuje Jovanović.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sudija

    5. decembar 2012 | 04:16

    Jadna je drzava u kojoj ovakve intervjuisu!

  • Ivanaa

    5. decembar 2012 | 00:47

    Cedo tebe su protesti doveli ovde gde se danas nalazis. Obogatio se i sad moralises,kako te nije sramota. Ministar pravde i pravosudje treba sto pre da ispitaju tvoje poslove i imovinsku kartu. Gadno si ogrezo u korupciji.

  • Filip Štark

    5. decembar 2012 | 00:07

    Bravo Čedo, to je priča koju sam čuo od drugara koji su išli na protest danas. Završio se kao miks pesama bore čorbe o kosovu i učešća pokreta snp naši i 1389. Sramota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA