NATO: Nestabilno stanje na severu KiM!

"Pozdravljamo opšte poboljšanje bezbednosti, ali smo svesni da je situacija na severu Kosova i dalje nestabilna", kaže generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen

  • 1

Situacija na severu Kosova je nestabilna, rekao je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen i pozvao vlasti u Beogradu i Prištini da nađu političko rešenje.

- Pozdravljamo opšte poboljšanje bezbednosti, ali smo svesni da je situacija na severu i dalje nestabilna - rekao je Rasmusen novinarima nakon prvog dana ministarskog saveta NATO-a u Briselu.

On je dodao da zbog toga neće biti smanjivanja brojnog stanja Kfora.

Rasmusen je kazao da je delu sastanka, na kome je 28 šefova diplomatija zemalja članica NATO-a raspravljalo o Kosovu, prisustvovala i visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

- Bila je to prilika da uporedimo beleške - istakao je generalni sekretar i ukazao da se zalaže za bolju koordinaciju EU i NATO-a.

On je pozdravio dijalog na visokom nivou između Beograda i Prištinei pozvao obe strane da nastave da rade na iznalaženju političkog rešenja.

(D. Z. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA