Bogdanović: Ko traži referendum treba da odgovara!

Ministar za Kosovo i Metohiju kaže da predstavnici lokalnih samouprava na severu Kosmeta državu dovode u delikatan položaj

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da će "inspiratori i zagovornici" referenduma na severu morati da preuzmu svu odgovornost za njegove posledice.

- Neshvatljivo je da predstavnici lokalnih samouprava severa pokrajine ignorišu zahteve svoje Vlade i misle da mogu da ostvare više od države - kazao je Bogdanović za Pravdu.

Ministar je ocenio da je nekim predstavnicima lokalnih samouprava na severu KiM stranački interes iznad interesa građana i rešavanja životnih problema. On je kazao da održavanjem referenduma na severu Kosova predstavnici lokalne vlasti dovode u delikatan položaj državu i građane na Kosmetu.

- Predsednici lokalnih samouprava imaju pravo na svoj stav o referendumu, ali takav stav je štetan kada je u pitanju državna politika - izjavio je Bogdanović.

Kako je rekao, svojim odlukama lokalna samouprava ne sme da smanjuje potencijal i otežava položaj države u rešavanju kosmetskog problema.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA