PALMA: Još malo, pa niko neće hteti u EU!

- Ne znam šta više hoće EU od Srbije. Da li hoće da na sledećim pregovorima u Briselu naš premijer (Ivica) Dačić sedi s Haradinajem, Tačijem, Gotovinom i Orićem i da pregovara s ratnim zločincima - pita se lider JS

  • 3

Predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio da u Srbiji neće biti zainteresovanih za ulazak u EU ako Brisel nastavi sa ucenama.

- Ako EU misli da svaka tri meseca ucenjuje Srbiju i tako nastavi ubuduće, mislim da neće biti zainteresovanih građana Srbije za ulazak u Uniju. Interes Srbije jeste da postane članica EU, ali je i interes EU i SAD da Srbija to postane - rekao je Marković.

On je naveo da je s norveškim ambasadorom Nilsom Ragnarom Kamsvagom razgovarao o temama važnim za Srbiju, posebno o oslobađajućim presudama Haškog tribunala koje Srbija smatra nepravednim.

- Ne znam šta više hoće EU od Srbije. Da li hoće da na sledećim pregovorima u Briselu naš premijer (Ivica) Dačić sedi s Haradinajem, Tačijem, Gotovinom i Orićem i da pregovara s ratnim zločincima. I onda se pitamo zašto opada interesovanje građana za EU - rekao je predsednik JS-a, članice vladajuće koalicije u Srbiji.

Prema njegovim rečima, Srbija je dobila status kandidata za EU i sada se bori za datum pregovora u trenutku kada se postavlja "granica na srpskoj zemlji na Kosovu i Metohiji".

(D. Z. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žile

    5. decembar 2012 | 15:39

    Evo još jednog ''pametnog'' iz čuvene koalicije SPS-JS. Dokle god se ovakvi likovi budu pitali za našu sudbinu, jadna će biti Srbija. Zadrigli Palma i Ivica svaki dan nešto izjavljuju, valjda misle da su bitni. Još malo, i Srbija će se opametiti, neće nasedati na populizam i kretenizam, i ovaj se dvojac neće više pitati ni za šta.

  • dexi

    5. decembar 2012 | 14:57

    Palma ne lupaj!

  • neutralna

    6. decembar 2012 | 10:32

    sto jos malo pa da ste pametni ne biste o tome ni razmisljali

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA