Tahiri: Kosovo je nezavisno, nećemo Rezoluciju 1244

efica kosovske delegacije u dijalogu Prištine i Beograda saopštila je posredniku EU Robertu Kuperu da Kosovo zahteva da bude predstavljeno kao suverena država

  • 0

Šefica kosovske delegacije u dijalogu Prištine i Beograda Edita Tahiri saopštila je posredniku EU Robertu Kuperu da Kosovo zahteva da u regionalnim incijativama bude predstavljeno kao nezavisna i suverena država.

Ona je odbacila predloge Srbije da Kosovo bude predstavljeno s referencom na Rezoluciju 1244, koja je, prema njenom mišljenju, pravno i politički prevaziđena. Zamenica premijera Kosova je zatražila da Srbija do kraja poštuje i primenjuje sporazum o slobodi kretanja i slobodnoj trgovini, tražeći da EU poveća pritisak na Beograd da ukine prepreke i tarife za osiguranje vozila i da ubrza ostvarivanje svih sporazuma.

Kuper je primio k znanju stavove Prištine i izrazio spremnost da se angažuje na približavanju za sada izuzetno udaljenih stavova dve delegacije.

(Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA