Nikolić uručio orden Hamdiji Jusufspahiću

- Srbija zna da ceni one koji Srbiju vole i cene - rekao je predsednik Srbije prilikom dodele Sretenjskog ordena prvog stepena počasnom reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije

  • 3

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uručio je danas Sretenjski orden prvog stepena počasnom reis-ul-ulemi Islamske zajednice Srbije Hamdiji Jusufspahiću za naročite zasluge i lični doprinos razvoju međuverske saradnje, verske tolerancije i dostojanstveno predstavljanje Srbije i njenih građana u inostranstvu.

Predsednik Nikolić je na ceremoniji rekao da Hamdiji Jusufspahiću, svom dugogodišnjem prijatelju, zahvaljuje u ime svih građana Srbije, ističući da Srbija zna da ceni one koji Srbiju vole i cene.

- Bog je hteo da dođem u poziciju da ispravim neku od grešaka svojih prethodnika, a da onima koji dolaze posle mene ne ostavim previše grešaka. U staroj Atini bio je jedan kojeg su zvali pravednik, a mi bismo za Hamdiju, uz sve što o njemu govorimo, mogli da dodamo reč pravednik - rekao je Nikolić.

Reči zahvalnosti Hamdije Jusufspahića pročitao je njegov sin, muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić, koji je poručio da treba da prestane nerazumevanje pravoslavaca i muslimana, a sve muslimane podsetio da Bog nalaže da se poštuje svoja zemlja i domovina.

Predsedniku Nikoliću on je poželeo da ga bog blagoslovi i pomogne na putu pravde i ispravljanja svih grešaka.

- Neka dragi Alah blagoslovi ovu zemlju i predsednika ove zemlje Tomislava Nikolića. Znam sigurno da bi moj otac kazao: učinite ono što je najpotrebnije da se isprave greške, da se pravoslavni i muslimani međusobno više vole, mi ćemo dati sve od sebe na tom putu. Takođe, moj bi otac kazao: povedite računa o islamskoj zajednici - rekao je Muhamed Jusufspahić.

Svečanosti u zgradi Islamskih obrazovnih ustanova prisustvovali su ministri Bratislav Petković i vrhovni muftija ruske federacije Sulejman Ugljanin, velikodostojnici tradicionalnih crkava i verskih zajednica, među kojima i patrijarh SPC Irinej, i predstavnici diplomatskog kora.

Predsednik Nikolić danas će Sretenjsko ordenje drugog stepena u zgradi Predsedništva Srbije uručiti arhimandritu Srpske pravoslavne crkve Jovanu Radosavljeviću, župniku odžačkom i arhiprezbiteru podunavskom Katoličke crkve u Srbiji Jakobu Pfajferu, biskupu Reformatske hrišćanske crkve u Srbiji Ištvanu Čete-Semešiju i dugogodišnjem predsedniku Saveza jevrejskih opština u Srbiji Aci Singeru.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fatmir

    6. decembar 2012 | 15:48

    Bravo predsednice! Ovo je pravi put pomirenja i pravo lice nase zemlje. Moja duboka zahvalnost predsedniku Tomislavu Nikolicu i svim dobrim ljudima koji su spremni na ovakva dela.

  • nina

    6. decembar 2012 | 19:25

    Slazem se

  • Mr

    6. decembar 2012 | 17:52

    zahvaljujem se presedniku i svim koji podrzavaju ovo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA