SNS POŠTENJAČINA: Ima 214 stanova, a neće da vrati kredite!

Milan Marijanović, vlasnik firme "Jugoagent grupa" i istaknuti član SNS, uzeo je četiri kredita od "Agrobanke" u iznosu od dva miliona evra i do danas nije vratio ni dinara

  • 5

Vlasnik firme "Jugoagent grupa" i istaknuti član Srpske napredne stranke Milan Marjanović podigao je četiri kredita od "Agrobanke" u iznosu od dva miliona evra i do danas nije vratio ni dinara, ima 165 stanova u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu i rentira ih, a 49 gradi u Bijeloj na Crnogorskom primoriju, prenosi "Blic".

Dva od četiri kredita u iznosu od 1.157.000 evra koje je firma "Jugoagent grupa" dobila od "Agrobanke" pokrivena su menicama koje je potpisao Milan Marjanović.

Druga dva kredita pokrivena su zalogom hipoteke na zgradu "Jugoagenta" na Novom Beogradu, a procenu je radio i potpisao Zvezdan Damjanović, procenitelj "Agrobanke" koji je uhapšen u avgustu zbog davanja lažnih procena. Kako bi bio odobren kredit "Agrobanke", on je fiktivno procenio sprat zgrade na čak šest miliona evra, što je oko šest puta više od tržišne cene.

U zvaničnom upozorenju "Nove Agrobanke", dostavljenom "Jugoagentu" 18. oktobra, firmi Milana Marjanovića rečeno je da će u roku od tri dana protiv nje biti pokrenut postupak pred sudom zbog dospelih neizmirenih dugovanja na ime kredita u iznosu od 1,12 miliona evra.

Milan Marjanović istaknuti je član SNS, inače čest gost na stranačkim proslavama i blizak s funkcionerima naprednjaka.

Izvori "Blica" u "Jugoagent grupi", na Bulevaru Mihajla Pupina 165a na Novom Beogradu, tvrde da je u firmu nekoliko puta dolazila Zorana Mihajlović, aktuelna ministarka energetike, a jednom i Aleksandar Vučić.

Povezanost Milana Marjanovića i Srpske napredne stranke ogleda se i u njegovom ličnom prijateljstvu s Vladimirom Cvijanom, koji svoju advokatsku kancelariju ima upravo u zgradi "Jugoagenta".

Inače, Vladimir Cvijan zastupa Marjanovićev "Jugoagent" u stečajnom postupku koji protiv te firme vodi "Čačanska banka".

Naime, Marjanović je u toj banci podigao tri miliona evra kredita, pa je banka 2. novembra pokrenula stečajni postupak. Na zahtev advokata Cvijana, ročište u ovom procesu, zakazano za 16. novembar, odloženo je za kraj januara 2013. godine.

PRIJATELJ SA DUŠANOM ANTONIĆEM

Kad je reč o nevraćenom kreditu "Agrobanke" koji je uzeo Marjanović, izvor "Blica" ukazuje i na njegovo prijateljstvo sa sada uhapšenim bivšim predsednikom Izvršnog odbora te banke Dušanom Antonićem.

Prema rečima zaposlenih, Antonić je svakodnevno dolazio u firmu, a na poklon od Marjanovića, nakon isplate kredita, dobio je skupoceni sat "brajtling".

- Družili su se svakodnevno. Uvek je Marjanovića čekao kod Vukovog spomenika, gde je živeo, a zajedno su automobilom išli na Kliniku za urologiju, gde su obavljali ispitivanja jer je Antonić mislio da je bolestan - kaže izvor iz "Jugoagenta".

Prema natpisima "Blica", zbog nevraćenog kredita, on je sa Antonićem dogovorio prodaju lokala u Pančevu "Agrobanci", čime bi izravnali dug.

U upravi "Jugoagenta" odbili su da omoguće kontakt s Milanom Marjanovićem, kao i da komentarišu dugovanja ove firme i veze njenog vlasnika sa Srpskom naprednom strankom.

 

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nascimento

    7. decembar 2012 | 15:05

    paz' da ga ne uhapsi vucic xD

  • pedja zeleznik

    8. decembar 2012 | 11:56

    nije vucic kriv... garantujem da ce i njega da ispita. vucic je kepo krenuo i zelim mu svu srecu sa nastavi tako

  • dexter

    8. decembar 2012 | 10:40

    Ma fini covek,cim je patriota i clan!Ne bi ja tu nista dir'o!Udri Aco

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA