DRAŠKOVIĆ: Mora se podržati Ivica Dačić!

- Preko Tvitera sam premijeru uputio poruku "samo napred i izdaj svaku laž, jer dok ne izdamo svaku lažu nećemo doći do istine" - rekao je lider SPO-a

  • 1

Lider SPO-a Vuk Drašković izjavio je da se mora podržati ono što premijer Ivica Dačić sada govori kada je u pitanju Kosovo i Metohija i zatražio da buduća platforma za Kosovo bude bazirana na dokumentu Martija Ahtisarija.

Uz napomenu da je status Kosova "završena stvar" i da Srbija ne mora formalno da prizna nezavisnost Kosova, ali da sve druge odnose mora normalizovati najviše zbog Srba koji žive tamo, Drašković je kazao da bi SPO mogao da podrži tu platformu ukoliko bi se u njoj reklo da prihvatamo nestatusni deo Ahtisarijevog dokumenta.

- Platfroma bi mogla da ima dva stava - Srbija ne može priznati nezavisnost Kosova iz istorijskih, verskih, nacionalnih i drugih razloga i da mi prihvatamo nestatusni deo Ahtisarijevog dokumenta kao osnov za dijalog Beograda i Prištine. Ovo je poslednja prilika da prihvatimo taj dokument, njemu već vreme ističe - rekao je Drašković.

Drašković je rekao da je Kosovo Srbiji specijalni sused, drugačiji od svih suseda i da su najbolji odnosi Beograda i Kosova u najboljem interesu, pre svega, srpskog naroda na Kosovu.

Drašković je kazao da je Srbija, kada je Kosovo u pitanju, sama sebi vezala ruke ustavnom preambulom, što se od naroda već 12 godina krije istina o Rezoluciji 1244, što se krije da su razgovori o statusu definitivno završeni 2007. godine i da bi narodu sada trebalo reći istinu o svemu.

Lider SPO-a je kazao da se ovo što sada govori premijer mora podržati, jer je to istina.

- Preko 'Tvitera sam mu uputio poruku "samo napred i izdaj svaku laž, jer dok ne izdamo svaku lažu nećemo doći do istine" - kazao je Drašković.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA