BITKA ZA POSLANIČKE KLUPE: Sutra odluka gde će sedeti demokrate, a gde naprednjaci

Predsednik Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Zoran Babić očekuje da parlament izađe iz "sapunice rasporeda sedenja" i da se pozabave važnijim pitanjima

  • 0

Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja Skupstine Srbije razmatraće sutra predlog odluke o novom načinu sedenja u Skupštini Srbije, a predsednik tog tela Zoran Babić očekuje da će novi raspored sedenja dobiti potrebnu većinu.

- Očekujem da sutra izađemo iz sapunice koja se zove novi raspored sedenja i da svi mirno i dostojanstveno sednemo na nova mesta i da se pozabavimo važnijim stvarima - rekao je Babić uoči sednice Administrativnog odbora.

On je kazao da ne zna da li će članovi Odbora iz DS, koji su se protivili novom načinu sedenja, sutra glasati za odluku, ali da zna da će mirno i dostojanstveno poslanici sesti na nova mesta.

Član Odbora iz DS Janko Radaković je rekao da demokrate uopšte ne žele da se bave temom sedenja u Skupštini Srbije i da će prihvatiti ono što bude odlučila većina u Odboru.

Administrativni odbor bi sutra trebalo da donese odluku, posle skoro dva meseca polemike o novom načinu sedenja, prema kome bi najveće stranke pozicije i opozicije u parlamentu sedele u bokovima sale, a ostale poslaničke grupe bile raspoređene u skladu s brojem poslanika prema centru sale, tako da one sa najmanjim brojem sede u centralnom delu.

Prvobitan predlog je bio da naprednjaci sede sa leve strane u odnosu na predsedavajućeg, a demokrate sa desne. Međutim, demokrate su odbijale da sede na mestima na kojima su nekada sedeli radikali, nakon čega je Babić izašao sa predlogom da demokrate i naprednjaci samo zamene mesta.

Demokrate nisu bile zadovoljne ni takvim predlogom i isticale su da nema razloga da se menja način sedenja, koji je do sada postojao u parlamentu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA