SELAKOVIĆ: Država pokazala volju u borbi protiv korupcije

Ministar pravde i državne uprave ponovio je svoje tvrdnje da je Mišković "25-26 godina pozivao na saslušanje" i da je njegovo privođenje pokazatelj odlučnosti države u borbi protiv kriminala

  • 0

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković izjavio je da su istraga protiv Miroslava Miškovića i njegovo privođenje pokazatelj jake političke volje da se država izbori sa korupcijom, kao i da u toj borbi nema zabranjenih i nedodirljivih ličnosti.

Selaković je ponovio svoje ranije tvrdnje da je Mišković "25-26 godina pozivao na saslušanje" i da je njegovo privođenje pokazatelj odlučnosti države u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

- Dogodilo se nešto što je do pre nekoliko godina bilo nezamislivo. Priveden je čovek koji je ekonomski i u drugom smislu bio moćan u Srbiji. Sada se taj čovek nalazi iza rešetaka. Ovo je jedna velika promena. Država je ta koja je počela da vraća instrumente vlasti u svoje ruke - istakao je Selaković.

On je dodao da je država počela da vraća nadležnost koju su godinama, kako je rekao, "moćni pojedinci uzimali u svoje ruke".

- Živeli smo i živimo u okruženju u kojem je godinama grupa moćnih pojedinaca bila u mogućnosti da nadležnost države na različite načine uzima sebi u ruke. Država je pokazala volju da stane čvrsto u odbranu svojih nadležnosti. Oni koji su u prethodnom periodu krckali deo po deo vlasti sada su se našli pod udarom zakona - rekao je Selaković.

"NE ZNAM ODAKLE MEDIJIMA INFORMACIJE O HAPŠENJIMA"

Upitan ima li saznanja ko je medijima puštao informacije o hapšenjima u borbi protiv korupcije, Selaković je izjavio da to nije činila država, ali i da sada nepotrebno baviti se tim pitanjem.

- Nismo puštali te informacije, one su dolazile sa ko zna koje strane. Mislim da u ovom trenutku ne treba pokretati istragu da bi se videlo kako je do toga došlo, jer te informacije nisu doprinele stvaranju neke posebne klime. Ako pričamo o nečemu što je u Srbiji bilo zaista nezamislivo, nema tih novina koje će nešto objaviti, a da većina naroda nije spremna da poveruje da će se dogoditi - naveo je Selaković.

Upitan da li će se u nastavku istrage pojaviti i drugi tajkuni, Selaković je odgovorio da za to postoji mogućnost.

- Mogućnost postoji, ali ćemo videti do čega će nas dovesti istraga. Neko ne bi mogao da sprovodi ono što je sprovodio, a da mu neko iz države to nije dopustio, želeći neku korist za sebe - rekao je Selaković.

Na pitanje voditelja da li je Mišković u toku istrage zvao predsednika Srbije Tomislava Nikolića, Selaković je odgovorio da mu nije poznato da je vlasnik "Delte" to učinio.

(Telegraf.rs / Izvor: B92)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA