SDSS osuđuje napade na Srbe u Vukovaru

SDSS ističe da nasrtaj huligana na stranačke prostorije, "osim počinjene materijalne štete, ima znatno veće političke i druge konotacije, jer se radi o srpskoj manjinskoj, ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru"

  • 1

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) osudila je nasilje prema pripadnicima srpske zajednice u Vukovaru počinjeno nakon polufinala u rukometu, i zatražila otkrivanje počinilaca i odgovornost za one koji su organizovali navijački skup u tom gradu.

SDSS navodi da su u Vukovaru tokom protekle noći huligani nasrnuli na veću grupu srpske omladine koja je u kafiću proslavljala 18. rođendan svog druga, a na zgradu te stranke je bačeno više komada cigli i kamenja od kojih je na više mesta oštećena fasada, kišni oluk i okvir prozora.

Ta stranka ističe da ovaj događaj, "osim počinjene materijalne štete, ima znatno veće političke i druge konotacije, jer se radi o srpskoj manjinskoj, ali i parlamentarnoj stranci u Hrvatskom saboru".

"S obzirom da raspolažemo informacijama da je tokom noći demoliran i kafić čiji je vlasnik takođe pripadnik naše zajednice i u kome su vandali prekinuli privatno rođendansko druženje, kao i da je meta napada bio objekt SDSS, od nadležnih institucija zahtevamo da se ovakva praksa što hitnije prekine. Takođe očekujemo da policija pronađe počinioce ovih dela i sankcioniše ih u skladu sa zakonodavstvom Hrvatske", ističe SDSS.

"Nažalost, još jednom se potvrdilo da na ovim prostorima još uvek ima onih koji sportske poraze ne znaju i ne mogu podneti na sportski način, pa sportske frustracije iskaljuju na nedemokratski i neljudski način", navodi SDSS i dodaje da "od vandala nije amnestirana nijedna nacija, što se videlo i nedavno u Novom Sadu u napadu na hrvatske navijače".

(izvor: Tanjug)

 

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ivan

    29. januar 2012 | 12:37

    gospodine pupovac jesili osudjiva napade na hrvate u novom sadu i izbodenog decka u rumi,jeli gospodine Pupovac...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA