Ðilas: Grad će vratiti novac kompaniji Delta "Real Estate"

Ðilas je precizirao da će Grad za te namene izdvojiti oko 650 miliona dinara, iako je, kako je rekao, čuo da ta kompanija potražuje više novca

  • 1

Gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas izjavio je danas da je kompanija Delta "Real Estate" podnela Gradu Beogradu zahtev za povraćaj novca na osnovu prestanka prava koršćenja zemljišta na lokaciji u Bloku 53, i dodao da će Grad u te namene izdvojiti oko 650 miliona dinara.

Ðilas je "Radio-televiziji Srbije" kazao da će Grad za te namene izdvojiti oko 650 miliona dinara, iako je, kako je rekao, čuo da ta kompanija potražuje više novca.

- Kako sam čuo oni će tražiti više novca. Ako ne budu hteli ono što mi budemo predložili, onda će stvar rešavati sud. To je jedan od razloga zašto u mandatu pre mene nije počelo sa oduzimanjem svih tih parcela koje su nekome date ili su u zakupu, a on ih nije priveo nameni -  rekao je Ðilas.

Prema njegovim rečima, Grad će to zemljište preuzeti i ponuditi na licitaciji.

- Grad ima obavezu da vrati taj novac. Videćemo ima li zainteresovanih da ga kupe, pa ćemo, možda, i kroz to dobiti podatak koliko zaista vredi - napomenuo je Ðilas.

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samardzija

    15. decembar 2012 | 02:55

    Zavrseni su za tebe izbori 6. Maja , narod Vas vise sigurno nece birati. A sto se tice Delte ,ortaka Miska, polako ocigledno je da ce on morati da uplatiti jos u drzavnu kasu . Nesto mi Djilas pozurio sa vracanjem para , da nema i njegovog tala u tome ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA