Završen sastanak državnog vrha o platformi za Kosmet, Dačić i Vučić nastavili

Učesnici sastanka se nisu obraćali medijima, a u ovom trenutku nije poznato da li će biti izdato saopštenje

  • 1

Sastanak državnog vrha, na kome se razgovaralo se o najvažnijim državnim pitanjima, završen je večeras posle više od četiri sata, a još traje sastanak lidera SNS i SPS, Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

Sastanak državnog vrha u vili "Bokeljka", na kome se razgovaralo o najvažnijim državnim pitanjima - Kosovu i Metohiji, ekonomskoj situaciji i EU integracijama, kao i nekim nesuglasicama u okviru vladajuće koalicije koje se tiču rada direktora javnih preduzeća, počeo je oko 18 sati i završen je posle više od četiri sata.

U vili "Bokeljka" još traje sastanak lidera SNS i SPS, Aleksandra Vučića i Ivici Dačića, o daljim koracima Vlade Srbije.

Generalni sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović rekao je posle sastanka državnog vrha da je sastanak predstavljao "opštu koordinaciju".

On je novinarima, na pitanje o ishodu i temama sastanka, samo kratko rekao: - Takvih sastanaka ima više, na primer na Andrićevom vencu, nekad u Vladi, nekad ovde -

Na pitanje da li je platforma za Kosovo i Metohiju bila tema razgovora, on nije želeo da odgovori jer, kako je rekao, nije pristvovao sastanku sve vreme.

Ostali učesnici sastanka nisu se obraćali medijima.

U razgovorima su učestvovali su predsednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić, predsednik Narodne skupštine Nebojša Stefanović, savetnik predsednika Srbije za spoljnu politiku Marko Ðurić.

Prisustvovali su i prvi potredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar rada Jovan Krkobabić, ministarka regionalnog razvoja Verica Kalanović, ministar pravde Nikola Selaković, ministar građevinarstva i urbanizma Velimir Ilić, sekretar Vlade Srbije Veljko Odalović, šef Kancelarije Vlade Srbije za KiM Aleksandar Vulin, šef tima za tehnički dijalog sa Prištinom Dejan Pavićević.

Učesnicima sastanka pridružio i direktor Srbijagasa i funkcioner SPS Dušan Bajatović.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA