BAČ: Koalicija DS, LSV i radikala preuzela vlast!

Novi predsednik opštine Bač postao je Ognjen Marković (DS), koji je na tom mestu zamenio Mirka Pušaru (SNS), dojučerašnjeg prvog čoveka opštine kome je nepoverenje izglasano zbog toga što je uzeo u zakup oko 1.200 jutara državnog poljoprivrednog zemljišta

  • 0

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Bač prelaskom Mirjane Vuković, sada već bivše odbornice SNS-a, u redove Demokratske strane, ta partija je, zajedno s odbornicima Srpske radikalne stranke i LSV-a formirala novu skupštinsku većinu i smenila sa čelnih opštinskih funkcija predstavnike naprednjaka i SPS-a.

Sednicu, koju je na inicijativu odbornika Demokratske stranke, zakazala doskorašnja predsednica lokalnog parlamenta Lidija Šamanović, formirana je nova većinska koalicija koja raspolaže s 13 od ukupno 25 mandata.

Lidija Šamanović nije se pojavila na zakazanoj sednici, zbog čega su naprednjaci i socijalisti tražili da se zasedanje odloži, što nova većinska koalicija nije prihvatila već je nastavila rad.

Tokom jučerašnje sednice nova većina, koju predvode demokrate, redom je smenjivala dosadašnje rukovodstvo opštine i postavljala svoje ljude na čelna mesta.

Novi predsednik opštine Bač postao je Ognjen Marković (DS), koji je na tom mestu zamenio Mirka Pušaru (SNS), dojučerašnjeg prvog čoveka opštine kom je nepoverenje izglasano, kako je rečeno u obrazloženju, zbog toga što je uzeo u zakup oko 1.200 jutara državnog poljoprivrednog zemljišta i još nekih propusta u radu.

Umesto Lidije Šamanović, koja je bila predsednica SO, izabran je Dragan Medić (SRS), dok će njegova zamenica ubuduće biti upravo Mirjana Vuković, koja je omogućila demokratama preuzimanje vlasti u Baču.

Po rečima Zvezdana Mešanovića, koji je juče postavljen za zamenika predsednika opštine, preuzimanje vlasti je urađeno u skladu sa svim propisima i Poslovnikom o radu, zbog čega se donete odluke ničim ne mogu osporiti.

Obrazlažući odluku da pređe iz SNS-a u DS, Mirjana Vuković je rekla da nije bila zadovoljna vođenjem kadrovske politike u opštini stranke čiji je bila član i nekim drugim rešenjima u radu i da je zbog toga odlučila da pređe u DS.

S druge strane, Mirko Pušara veruje da su odluke koje su donete na sednici SO potpuno nelegitimne, odnosno da sednica nije trebalo ni da se održi zbog odsustva predsednice SO i ostalih lica, pre svega sekretara SO koji je morao biti prisutan po Poslovniku o radu Skupštine.

(I. M. / Izvor: Dnevnik)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA