Pupovac: Srbi u Vukovaru pretvoreni u metu

Srbija i Hrvatska ozbiljno da se pozabave nasiljem koje se odražava u sportu kao deo navijanja, navodi SDSS

  • 0

Pribojavali smo se da bi moglo doći do incidenata nakon rukometne utakmice zbog nasilja u Novom Sadu, atmosfere koja je tim povodom stvorena u Hrvatskoj, kao i zbog dolaska hrvatskih navijača u Vukovar, izjavio je za Telegraf.rs Milorad Pupovac, potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

- Te tri činjenice uticale su da Srbi budu pretvoreni u metu. Vreme je da se Srbija i Hrvatska ozbiljno pozabave nasiljem, koje se podgrevalo u medijima, delu političkih grupacija i koje se odražava u sportu kao deo navijanja, ali i mržnjom koja se odražava u mladoj populaciji koja nema drugog iskustva osim rasta u ratnim okolnostima – upozorava Pupovac.

Prema njegovim rečima, još mnogo je posla, ne samo za političku, izvršnu i sudsku vlast, već i za same sportiste i sport "koji treba jasno i glasno da kažu da takvi navijači i navijanje na temelju mržnje ne koriste nikome".

- Svi koji su gledali utakmicu videli su izvrsne odnose igrača, kako i nalažu sportska pravila, ali nažalost još nema otpora tome da se sport vidi kao nastavak rata, navijanje razume kao nastavak ratovanja. Sportisti prvi treba da dignu glas – smatra Pupovac.

SDSS je osudila nasilje prema pripadnicima srpske zajednice u Vukovaru počinjeno nakon polufinala u rukometu i zatražila otkrivanje počinilaca i odgovornost za one koji su organizovali navijački skup u tom gradu.

(N.Stojić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA