DAČIĆ: Za jaku Srbiju potrebne su jaka vojska i policija!

Premijer je na svečanosti povodom 34 godine od osnivanja SAJ-a izjavio da je želja Vlade Srbije da više nikada ne bude sukoba i da građani Srbije žive u miru i prosperitetu, bezbedno i sigurno

  • 5

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić čestitao je pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Dan jedinice uz poruku da će Srbiju ponovo poštovati i ceniti kada ona bude jaka, za šta su potrebne jaka vojska i policija.

Dačić je na svečanosti povodom 34 godine od osnivanja SAJ-a izjavio da je želja Vlade Srbije da više nikada ne bude sukoba i da građani Srbije žive u miru i prosperitetu, bezbedno i sigurno.

- Zato mi koji vodimo državu moramo da budemo svesni svoje odgovornosti i da učinimo sve što je najbolje za naš narod i državu, ma koliko to teško i bolno bilo, da se ne bi ponovile tragedije iz prošlosti - rekao je Dačić.

Premijer je naveo da je Srbija u prošlosti doživela niz nepravednih odluka, od kojih je poslednja u Haškom tribunalu, ali da je to "realnost u kojoj živimo".

- Zato moramo više da cenimo sebe. Kada Srbija ponovo bude jaka još više će je ceniti i poštovati. Zato mora da ima jaku vojsku i jaku policiju - izjavio je Dačić.

On je, takođe, poručio pripadnicima SAJ-a da vojska i policija ne mogu da snose odgovornost "čak iako je državno rukovodstvo donosilo pogrešne odluke".

- Nema razloga da se stidite već treba da se ponosite jer ste bili u prvim redovima u odbrani svoje zemlje. Država ima obavezu da oda priznanje i čuva večno sećanje na žrtve koje su pale - rekao je premijer.

On je podsetio da je SAJ formirana 1978. godine "kada je svet imao problem sa terorizmom".

- SAJ je svojim delovanjem potvrdio da Srbija ima čime da se poredi sa ostalim zemljama u ovoj oblasti. Svesni smo da i dalje prete opasnost i izazovi zbog čega je neophodno da postoje jedinice poput SAJ-a koje su maksimalno spremne da se suprotstave opasnostima, pre svega terorizmu i organizovanom kriminalu - rekao je Dačić.

Premijer je u Batajnici položio venac na spomenik poginulim pripadnicima te jedinice nakon čega su uručene plakete onima koji su doprineli radu te jedinice kao i pripadnicima SAJ-a koji su se istakli vršeći svoju dužnost.

Svečanosti su prisustvovali visoki zvaničnici policije, predstavnici diplomatskog kora, princeza Jelisaveta Karađorđević i brojne zvanice.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • konfederacija

    18. decembar 2012 | 17:30

    - "Zato moramo više da cenimo sebe. Kada Srbija ponovo bude jaka još više će je ceniti i poštovati. Zato mora da ima jaku vojsku i policiju" – izjavio je Dačić.

  • паметњаковић млађи хтц

    18. decembar 2012 | 19:04

    ми војску имамо само на ппиру и у игрицама на компу. желудац ми се окренуо кад сам у једној игрици видео ап м70 као негатив слику.

  • dino

    18. decembar 2012 | 20:43

    To tebra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA