HOMEN: Tražimo izveštaj o zlostavljanju Dragina!

Demokratska stranka zatražila je od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija o tome šta se tačno dešavalo u zatvoru i dodaju da ni porodica bivšeg ministra poljoprivrede nema tačne informacije

  • 2

Demokratska stranka danas je od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija zatražila da joj dostavi izveštaj o tome da li je bivši ministar poljoprivrede Saša Dragin, koji se nalazi u pritvoru Specijalnog suda, maltretiran i zlostavljan u zatvoru, kako su to objavile jedne dnevne novine.

Poslanik DS Slobodan Homen rekao je da DS nema potvrdu da li se to zaista desilo ili ne, ali da niko ne sme da bude maltretiran u zatvoru, kako od zatvorskih čuvara, tako i od drugih zatvorenika.

- Zbog toga predlažemo i tražimo da nam Uprava za izvršenje krivičnih sankcija dostavi izveštaj da vidimo da li se to zaista desilo ili ne. S druge strane, postoji skupštinska komisija koja je nadležna za kontrolu rada Uprave za izvršenje zavodskih sankcija i tražimo da ta komisija sledeće nedelje poseti Dragina u zatvoru da i mi i cela javnost saznamo da li u zatvorima ima protivzakonotog prebijanja ili ne - dodao je Homen.

On je naglasio da su Ustavom svakome zagarantovana prava i da, ako je učinio krivično delo, treba da ide u zatvor, ali ne sme i ne može da trpi torturu ni u zatvoru ni bilo gde drugde.

- Nadamo se i želimo da verujemo da te glasine nisu tačne, ali ako se ispostave tačnim, u tom slučaju ćemo tražiti odgovornost lica koja su zadužena za bezbednost u zatvorima - naveo je Homen i dodao da je DS kontaktirala sa članovima Draginove porodice, ali da oni ne mogu da imaju apsolutno tačnu informaciju šta se dešava u zatvoru.

Homen je zaključio da je važno reagovati kada se takvi napisi pojave u medijima jer bi to, ako se na to ne reguje, mogla da bude određena vrsta poziva na linč.

Kako prenosi današni "Kurir", Dragin je u pritvoru Specijalnog suda "dobio batine" kada su ga napali pritvorenici tokom šetnje i naneli mu teže povrede.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lepigoga

    21. decembar 2012 | 15:24

    Jel trazi izvestaj za sve bijene ili samo za kolegu? Pripremaju oni teren za sebe tamo pa da naprave da I za njih neko sutra intervenise...

  • nislija

    21. decembar 2012 | 17:30

    Samo za kolegu,jer drugi nisu ljudi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA