Dodik kritikovao Čedomira Jovanovića

Predsednik RS oštro reagovao zbog izjave lidera LDP da je "Republika Srpska nastala na srebreničkom genocidu"

  • 4

Kabinet predsednika Republike Srpske kritikovao je danas predsednika Liberalno-demokratske partije Čedomira Jovanovića zbog njegove izjave o tom bosansko-hercegovačkom entitetu.

"Insistiranjem na smišljenoj laži da je Republika Srpska nastala na genocidu, lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović pokušava da pripiše kolektivnu odgovornost celom narodu koji je samo branio pravo na život, na prostorima na kojima vekovima živi", saopšteno je iz kabineta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

"Ružno je što preko neistina o Republici Srpskoj i njenom nastanku Jovanović pokušava pridobiti ili svoje birače ili mentore. Svejedno", ukazali su u Dodikovom kabinetu.

Prema pisanju beogradskih medija, Jovanović je rekao da je "tačno da je Republika Srpska nastala na genocidu".

- Tačno je - Republika Srpska je nastala na genocidu. Na srebreničkom genocidu. Na etničkom čišćenju nezabeleženom u Evropi posle Drugog svetskog rata - rekao je on.

(Telegraf.rs/izvor: Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mladen

    29. januar 2012 | 18:32

    Fuj! Kreten jedan!

  • Николае

    29. januar 2012 | 23:49

    Овај не бира средства само да напабирчи још који глас од несрба.

  • velimir

    30. mart 2012 | 11:16

    Neka se Dodik ne uzbudjuje mnogo oko Cede , vise bi trebala da se uzbudi Srbija , jer jadna je to drzava u kojoj je Ceda drogas potrcko koje kakvog klana ELITA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA