VULIN: Srbija je platformom za Kosovo rekla šta želi!

Direktor Vladine Kancelarije za KiM istakao je da platforma istovremeno znači da će Srbija poštovati realnost na terenu i da od međunarodne zajednice očekuje da tu realnost takođe poštuje

  • 1

Direktor Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin ocenio je danas da platforma za Kosovo i Metohiju znači da je Srbija nakon 12 godina rekla šta želi i da ne misli da odustaje od Ustava i svojih zakona.

Vulin je istakao i da platforma istovremeno znači da će Srbija poštovati realnost na terenu i da od međunarodne zajednice očekuje da tu realnost takođe poštuje.

- Očekujem od međunarodne zajednice da razume i prihvati da Srbi na Kosovu i Metohiji priznaju samo jednu državu i da drugu neće priznati. Platforma je naša poruka da hoćemo trajno, pravedno i mirno rešenje i da hoćemo opstanak Srba u pokrajini, i da im obezbedimo sve ono što je traženo za mnoge druge narode u Evropi, a što su oni dobili - rekao je Vulin.

Prema njegovoj oceni, platforma je poruka da Srbija nije odustala od svog naroda koji živi na Kosovu i da ga ne deli na one koji žive južno i severno od Ibra.

Platforma je, smatra on, način kako da na ovim prostorima zavlada trajni mir, a oni kojima nije stalo do trajnog i mirnog rešenja "neka ignorišu mišljenje Srbije i Srba sa Kosova i Metohije".

- To ne bih preporučio, kao što nikada ne bih ignorisao mišljenje Albanaca i međunarodne zajednice. Tako isto očekujem od Albanaca i međunarodne zajednice da vodi računa šta misli Srbija i kosovski Srbi. Bez toga nema pravednog rešenja i trajnog mira - zaključio je Vulin.

(M. R. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rajko

    26. decembar 2012 | 22:14

    Sloba rekao isto sta Srbi zeleo. Ali albanci koji zive tamo i su vise od 90% stanovnista rekli sto oni zele.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA