PALMA PORUČUJE: Ne priznajemo Kosovo, po cenu da padne Vlada!

- Šta, Evropo, više hoćeš od nas? Sve što ste tražili mi smo ispoštovali. Ne daj bože ako Evropa ovako nastavi, možemo da očekujemo da za ulazak u Evropsku uniju traže da promenimo i naše simbole, zastavu i himnu - poručio je lider JS-a

  • 5

 

Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma izjavio je večeras da Srbija nikada neće priznati nezavisnost Kosova i Metohije i po cenu da padne Vlada.

- Ja garantujem da nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije. Jedinstvena Srbija ima sedam poslanika u parlamentu. I neka padne Vlada ako treba, ali nikada nećemo priznati nezavisnost Kosova i Metohije - poručio je Marković na novogodišnjem koktelu, koji predsednik Skupštine grada tradicionalno organizuje za predstavnike privrednog, političkog, sportskog i kulturnog života Jagodine.

Marković je poručio da je Srbiji mesto u Evropskoj uniji jer je ispoštovala sve što je od nje traženo.

- Šta, Evropo, više hoćeš od nas? Sve što ste tražili mi smo ispoštovali. Ne daj bože ako Evropa ovako nastavi, možemo da očekujemo da za ulazak u Evropsku uniju traže da promenimo i naše simbole, zastavu i himnu - rekao je lider JS-a.

On je zatražio da Srbija početkom sledeće godine dobije datum za pregovore.

Marković je napomenuo da su Jagodinu posetili brojni ambasadori, od SAD do Velike Britanije, i da su bili iznenađeni kada su čuli šta je sve u Jagodini urađeno.

- Bitno je da mi skidamo ružnu etiketu koja je nametnuta Srbiji - rekao je Marković.

On je podsetio šta je sve u Jagodini urađeno u cilju poboljšanja uslova života ljudi, povećanja nataliteta i zaposlenosti.

Predsednik Skupštine grada rekao je da je u više evropskih gradova vodio privrednike, penzionere i studente, a da su novac obezbedili donatori "koji nemaju nikakve veze sa Jagodinom, ali poštuju ono što se ovde radi".

Jagodina je ove godine, kazao je Marković, imala donacije u vrednosti od 500.000 evra, a Grad mesečno uštedi oko 10 miliona dinara. Marković je za sledeću godinu, kao veliku investiciju, najavio izgradnju zatvorenog bazena sa "dosta sadržaja".

- Rešili smo da sledeće godine Jagodina postane zdravstveno-turistički centar Srbije. Pronašli smo toplu vodu na dubini od 400 metara. Rekli su mi da ta voda leči sve bolesti, a najviše "bolest" muškaraca. Sledeće godine ćemo imati one koji će dolaziti u Jagodinu da se leče - rekao je Marković.

Na novogodišnjem koktelu u restoranu koji se nalazi u okviru Zoološkog vrta bilo je više od dve hiljade zvanica.

- Poslednjih desetak dana bio sam na više koktela u Beogradu koje su pravili političari. Tamo sam mogao da vidim samo političare. Nije Srbija sastavljena samo od političara, Srbija je sastavljena i od studenata, privrednika, penzionera, direktora i svih građana i zato mi večeras ovde imamo preko dve hiljade ljudi - istakao je Marković.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nis

    27. decembar 2012 | 22:15

    Dobar je covek,ali lupa ko niko

  • Beretka

    28. decembar 2012 | 13:09

    Kralju svaka ti cast divimo ti se ja bi tebe bez razmisljanja za predsednika i pregovaracki stol OVO JE PATRIOTA A NE KAO POJEDINI KOJI BRBLJAJU A NISTA NE RADE !

  • vrba

    28. decembar 2012 | 07:25

    Ma ko to priznanje trazi od tebe palma

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA