Milan Marković napustio DS, Đilas žali zbog toga

Ministar državne uprave i lokalne samouprave u vladi Mirka Cvetkovića o svojoj odluci da istupi iz stranke i vrati poslanički mandat lično je obavestio predsednika DS-a Dragana Đilasa

  • 0

Bivši ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković vratio je poslanički mandat i istupio iz Demokratske stranke, rekao je predsednik DS-a Dragan Ðilas.

Ðilas je precizirao da ga je o svom postupku obavestio lično Marković.

Ostavka Milana Markovića na poslanički mandat stigla je večeras u Skupštinu Srbije. Marković u ostavci, koju je podneo danas i koja je overena u Drugom osnovnom sudu u Beogradu, nije precizirao razloge za njeno podnošenje.

Predsednik DS -a juče je ponovo na sednici Glavnog odbora stranke pozvao aktuelne poslanike DS-a, koji su bili ministri u prethodnoj vladi, da podnesu ostavke na poslaničku funkciju.

Njegovom ranijem apelu za vraćanje poslaničkih mandata prvi su se odazvali bivša ministarka pravde Snežana Malović, ministar zaštite životne sredine i prostornog planiranja Oliver Dulić, kao i bivši premijer Mirko Cvetković.

ĐILAS IZRAZIO ŽALJENJE ZBOG ODLASKA MARKOVIĆA

Lider Demokrata Dragan Đilas izjavio je da je zahvalan Milanu Markoviću što je vratio mandat stranci i izrazio žaljenje zbog njegovog istupanja iz DS.

- Zahvalan sam Milanu Markoviću što je vratio mandat Demokratskoj stranci - rekao je Đilas.

On je dodao da je Milan Marković dobro radio posao kao ministar lokalne samouprave i državne uprave i naglasio da je uradio ogroman posao u obnovi Kraljeva.

Gradonačelnik Beograda istakao je i Milanovićevo učešće na mestu šefa Koordinacionog tela Vlade Srbije za Preševo, Bujanovac i Medveđu.

- Iskreno žalim što je napustio Demokratsku stranku i učiniću sve što mogu da tu odluku promeni - zaključio je Đilas.

(M. R. / Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA