NA SVOJ 47. ROĐENDAN: Dačić zapevao u Žikinoj šarenici!

- Svima je potrebno malo bajke na početku godine, ali ja nisam ovde kolektivni terapeut da dajem bensedin. Ne spadam u one koji EU smatraju za novu religiju i božanstvo - rekao premijer jutros na RTS-u

  • 1

SLAVLJENIČKI! Srpski premijer Ivica Dačić svoj 47. rođendan proslavio je u emisiji "Žikina šarenica", gde je na kraju i zapevao!

Predsednik Vlade Srbije poručio je  da u ovoj godini očekuje privredni rast, ali ne toliki da bi se odmah primetio, iako se nada da će na kraju mandata ove vlade on dostići pet odsto.

- Očekujemo u narednoj godini privredni rast, ali on neće biti toliko veliki da bi to narod mogao da oseti - izjavio je Dačić gostujući u emisiji RTS-a.

On istakao da Vlada želi da na kraju njenog mandata privredni rast iznosi pet odsto godišnje.

- Svima je potrebno malo bajke na početku godine, ali ja nisam ovde kolektivni terapeut da dajem bensedin, da tvrdim da će biti bolje, jer ja to ne znam, iako to želim - rekao je Dačić dodajući da se trudi da govori istinu.

- Učinićemo sve da se država oporavi, da se otvore nova radna mesta. Imamo već dogovorene investicije u energetici, trudimo se da nađemo rešenje za smederevsku železaru, a "Fijat" će biti naš najveći izvoznik - kazao je Dačić.

Premijer je konstatovao da "nije u redu što Srbija ima najveću inflaciju u regionu, da imamo najveću stopu nezaposlenosti", dodajući da zato moramo da se okrenemo ka EU.

- Ne spadam u one koji EU smatraju za novu religiju i božanstvo, ali treba biti racionalan i ako svi želimo da nam bude bolje, onda je to neophodno - rekao je Dačić.

On je naveo primer Bugarske koja sada finansira izgradnju auto-puta sa 20 odsto, dok ga sa 80 odsto finansira EU, kao i bugarski deo gasovoda, koji takođe finansira EU, a Srbija mora da ga finansira sama.

Dačić kaže da od načina rešavanja kosovskog problema direktno zavisi naš put ka EU, a od puta ka EU zavisi kakav ćemo ekonomski iskorak moći da napravimo.

- Taj put nije lak, ima mnogo ucena i zloupotreba - istakao je premijer, pa dodao:

- Trudimo se da rešavamo probleme i da ih ne ostavljamo našoj deci - rekao je Dačić, posle čega je zapevao.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    1. januar 2013 | 12:33

    Samo ti debeli pevaj,mi cemo uz tvoju pesmu da jedemo troskot!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA