Bojić: Šešelja truju kao Miloševića!

Član lekarskog tima kaže da je lider SRS-a dobio lek drugačije boje i izgleda od uobičajenih, a kao iskusan robijaš shvatio je da to nije lek s njegove terapijske šeme. Tableta je poslata na analizu i utvrđeno je da se radi o „Verapamilu“ doze 240 mg, što je ubistveno za njega uz terapiju koju već uzima

  • 0

Misteriozna tableta koja se našla među lekovima redovne terapije koju lider SRS-a Vojislav Šešelj uzima, mogla bi da mu dođe glave, potvrđuje za Telegraf.rs dr Milovan Bojić, član tima koji ga je pregledao u Hagu.

- Šešelj je dobio lek drugačije boje i izgleda od uobičajenih, a kao iskusan robijaš shvatio je da to nije lek s njegove terapijske šeme. Tableta je poslata na analizu i utvrđeno je da se radi o „Verapamilu“ doze 240 mg, što je gotovo ubistveno za njega, uz sadejstvo terapije koju već uzima – objašnjava Bojić.

On dodaje da je situacija apsolutno identična s onom koju je imao Slobodan Milošević.

Gore nego Sloba

- Taj „Veropamil“ trebalo je da preuzme ulogu onog leka za lepru. Milošević je umro od srčane slabosti iako je dobijao adekvatnu terapiju, ali je lek za lepru neutralisao njihovo dejstvo. Situacija je apsolutno ista s tim što je Šešeljevo stanje znatno lošije od Miloševićevog pre nego što je tražio da ga odvedu u bolnicu – kaže Bojić, i dodaje da je i doktor Klok, lekar opšte prakse u Ševeningenu, kazao da je pojava tog leka misterija.

Klok je potvrdio da on taj lek nije prepisao, a da ga sestre nisu donele. Takođe, objasnio je da ga bolnička apoteka, kao ni ona u pritvorskoj jedinici, uopšte nisu trebovale. Bojić upozorava da je Šešeljevo stanje daleko lošije i alarmantnije od onoga što su lekari očekivali kad su krenuli put Haga.

- Videli smo pravu sliku drame koju je doživeo uoči srpske Nove godine, kada je imao napad aritmije sa ubrzanim pulsom od preko 240 u minutu. Dobio je "treperenje komora", što je predvorje za naprasnu smrt! Iznosili su ga vatrogasci kroz prozor, pošto nisu mogli da provale vrata! – opisuje Bojić.

Kako kaže, bili su prisutni hitna pomoć i policija, a tek je u jednoj od civilnih klinika u Hagu uspeo da se izbori za život:

- Ugrađen mu je inplatabilni kardioverter defibrilator, čiji je zadatak da se uključi kada se srčana frekvenca popne na 200 i elektrošokom spreči dalje treperenje komora i naprasnu srčanu smrt.

Fatalan ishod moguć pre presude

Ono što defibrilator ne može da reši, dodaje Bojić, jeste propadanje srca.

- Sloboda je jedini spas za Šešeljev život. Fatalan ishod je moguć pre bilo kakve presude. Neću reći da je to danas ili sutra, ali statistika je surova i obeshrabljujuća – upozorava ovaj doktor.

Glavni problem Šešeljevog stanja, dodaje Bojić, jeste popuštanje srca kao pumpe koje istiskuje krv u cirkulaciju i snabdeva ostale organe i tkiva kiseonikom.

- Manifestovano je iznenadnim naglim preskakanjem srca, vrtoglavicom, glađu za vazduhom, bolovima i nelagodnostima u grudnom košu. Stanje se pogoršava, ali bez adekvatne lekarske intervencije u pritvorskoj jedinici, na milost i nemilost doktora Falkea, od čije volje je zavisilo kada će biti upućen u neku od zdravstvenih ustanova izvan pritvorske jedinice ili zatvorske bolnice u Ševeningenu – ističe Bojić.

Šešelj je devet godina "u kavezu", a tamo je otišao praktično zdrav.

- To s pravom tvrdim jer sam ja kontrolisao njegovo zdravlje pre nego što je otišao u Tribunal – zaključuje Bojić.

Anđela Popović

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA