GRUBJEŠIĆ: Nema novih, ni tajnih uslova EU

Verujem da će Evropska komisija na proleće imati dovoljno argumenata da Savetu EU preporuči otvaranje pregovora sa Srbijom, izjavila je potpredsednica Vlade za evropske integracije

  • 0

Potpredsednica Vlade za evropske integracije Suzana Grubješić izjavila je da veruje da će Evropska komisija na proleće imati dovoljno argumenata da Savetu EU preporuči otvaranje pregovora sa Srbijom i da imamo uveravanja svih koji odlučuju da nema novih, ni tajnih uslova za Srbiju.

Na pitanje da li ima dovoljno vremena za konkretne rezultate, jer će o tome koliko je Srbija učinila na normalizaciji odnosa sa Prištinom, u Briselu biti raspravljano na proleće, Grubješić je rekla da su "konkretni rezultati već postignuti i prepoznati" i da je Vlada "pokazala odgovornost time što ne govori i radi jedno u Briselu, drugo u Beogradu, a treće na Jarinju".

Kada je reč o srpskoj platformi za rešavanje kosovskog pitanja, Grubješić je rekla da "nije čula nikoga iz EU ko bi se toliko obrušio na platformu kao što to čine pojedini krugovi u Srbiji".

- Nekima je Kosovo i dalje poligon za sticanje jeftinih političkih poena, a neki su Kosovo odavno otpisali, pa ih ni ne interesuje šta piše u tom dokumentu. Nije tačno da platforma dovodi u pitanje nastavak evropskih integracija, kao što je na prvi pogled zaključio jedan od novih političkih lidera - rekla je ona.

Naravno, istakla je ona, ne odustajemo od legitimne zaštite naših sunarodnika na Kosovu, to niko ne može da osporava i zaštita preostalih Srba na Kosovu i njihovih prava jesu najvažnije teme u dijalogu sa Prištinom.

Potpredsednica vlada je naglasila da Srbija sarađuje sa svim državama u regionu i da ne vidi nijedan razlog da se to pitanje postavi kao uslov za datum.

(Telegraf.rs / Izvor: Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA