DINKIĆ: Modernizovaćemo Prvu petoletku!

Ministar finansija je, posle obilaska pogona fabrike u Trsteniku, kazao da je rukovodstvo tog preduzeća predstavilo plan investicija od 11 miliona evra

  • 0

Vlada Srbije napravila je plan podrške državnim preduzećima u restrukturiranju koji podrazumeva njihovu modernizaciju kako bi mogla da izađu iz tog procesa, budu samoodrživa, zapošljavaju radnike i kupe novu opremu, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić.

Dinkić je, posle obilaska pogona fabrike "Prva petoletka" u Trsteniku, istakao da je u razgovoru rukovodstvo tog preduzeća predstavilo plan investicija od 11 miliona evra i da je analizirano u koju opremu i oblasti proizvodnje vredi investirati tako da se novac najbrže vrati kroz izvozne prihode.

- Napravili smo konkretan plan i sledeće nedelje rukovodstvo "Prve petoletke" dolazi kod nas sa prioritetima. Plan investicija koji nam je izložen iznosi oko 11 miliona evra i mi smo spremni da ga realizujemo u naredne dve godine, ali hoćemo da najpre krenemo sa investicijama koje u najkraćem roku mogu da daju najveće efekte - istakao je ministar.

- Dali smo zadatak rukovodiocima "Prve petoletke" da zajedno sa Ministarstvom finansija i privrede naprave plan kako da za godinu i po dana to preduzeće izađe iz restrukturiranja, reši stare dugove, počne novi život - rekao je Dinkić.

Prema njegovim rečima, umesto samo klasičnih subvencija koje u "Prvoj petoletki" nadomešćuju višak troškova nad prihodima ići će se na ulaganje u novu opremu jer ta fabrika ima odlične inženjere i radnike, ali i opremu staru nekoliko decenija.

(D. Z. / foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA