DAČIĆ UPORAN: Spomenik u Preševu "pada" do 17. januara - milom ili silom

- Mi smo u situaciji da na jugu Srbije ne živi kosovska nacionalna manjina nego albanska i da se ne vijori zastava Kosova već Albanije, što praktično znači da albanski narod želi da ima dve države na Balkanu - poručio je premijer Srbije

  • 11

Premijer Srbije Ivica Dačić kaže da će spomenik pripadnicima takozvane Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe u centru Preševa biti ukolonjen do 17. januara "milom ili silom".

Dačić je poručio da je nelogično i neracionalno što albanski narod želi da ima dve države na Balkanu.  On je podsetio da i sporni spomenik nije jedini na jugu Srbije, i ukazao na činjenicu da se u Preševu i Bujanovcu vijore albanske zastave.

- Pogledajte tu nelogičnost i neracionalnost. Mi smo u situaciji da na jugu Srbije ne živi kosovska nacionalna manjina nego albanska i da se ne vijori zastava Kosova već Albanije, što praktično znači da albanski narod želi da ima dve države na Balkanu - rekao je Dačić.

On je dodao da bi bilo dobro da se postigne dogovor i da Albanci sa juga Srbije sami ukolone spomenik, ali da će ukoliko se to ne dogodi, državni organi delovati u skladu sa zakonom.

(M. S. / Tanjug / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale T.

    6. januar 2013 | 06:28

    A šta je gosn Dačiću radila policija dok su oni gradili spomenik? Što nisu tada reagovali?Nemoguće da niko nije znao da albanci u centru grada dižu spomenik teroristima! Nisu oni mogli preko noći da ga "nasade" tu gde je sada. Ispitaj malo i to pa neka načelnik policije u tom gradu bude pozvan na odgovornost zbog nesavesnog rada.

  • vladimir1

    5. januar 2013 | 18:51

    Ovakvi dogadjaji moraju obavezno da se sprecavaju pre nego sto se dese, a ne jos da im se daje rok... Preventiva je "majka" svake bezbednosne sluzbe i bez javnosti... Izgleda mi da nase obavestajne sluzbe dzabe primaju platu..

  • Dule

    5. januar 2013 | 20:59

    Miniraj to.Osim toga mi smo odavno mogli da izbrisemo siptare sa karte preko noci sad taj problem nebi i imali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA