Tuže Čedu zbog izjave o Republici Srpskoj!

Pozivam Skupštinu Srbije da se javno ogradi od Jovanovićeve izjave i da je osudi, jer se njome vređa srpski narod na prostoru RS, kaže Nedeljko Mitrović

  • 0

Organizacija porodica zarobljenih, poginulih boraca i nestalih civila RS-a podneće tužbu protiv lidera LDP-a zbog izjave da je RS "genocidna tvorevina".

Tužba protiv Čedomira Jovanovića biće podneta nadležnom sudu u Beogradu. Radio-televizija RS javila je da je predsednik ove nevladine organizacije Nedeljko Mitrović rekao je da će tužiti Jovanovića, jer je "tvrdnjom da je RS genocidna tvorevina, uvredio sve srpske žrtve iz Drugog svetskog i Odbrambeno-otadžbinskog rata".

- Na prostoru današnje RS, ali i na mnogim drugim mestima tokom Drugog svetskog rata i poslednjeg rata u BiH, počinjen je strašan pogrom i genocid nad srpskim narodom, počev od Jasenovca, Jadovnog, Drakulića, Sijekovca, Broda, Kupresa, Sarajeva i Ozrena. Pozivam Skupštinu Srbije da se javno ogradi od Jovanovićeve izjave i da je osudi, jer se njome vređa srpski narod na prostoru RS - istakao je Mitrović.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA