Hrvati ne podržavaju Jeremića u UN

Kandidatura srpskog šefa diplomatije stigla u poslednji čas, kaže Vesna Pusić. Hrvatskoj u interesu da zemlje u okruženju postignu evropske standarde

  • 0

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Hrvatske Vesna Pusić izjavila je da je Hrvatskoj apsolutno u interesu da Srbija i države u regionu što pre postignu evropske standarde.

- Hrvatskoj je apsolutno u interesu da zemlje u okruženju, što pre postignu evropske standarde, počnu da funkcionišu po njima i postanu deo prostora u kom se može slobodno trgovati, poslovati i putovati - rekla je ona.

Prema njenim rečima, region ne može biti stabilan, ukoliko ne postoji "stabilno susedstvo".

Vesna Pusić je izjavila je da će Hrvatska za mesto predsedavajućeg Generalne skupštine UN podržati kandidata Litvanije, jer je kandidatura šefa diplomatije Srbije Vuka Jeremića stigla u poslednji čas.

- Kandidatura Vuka Jeremića se pojavila neočekivano i u zadnji čas. Osim toga, između tog predsedanja i odluka stoje izbori u Srbiji i verovatno će biti važno kako će ti izbori proći - rekla je ona.

(Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA