MRKONJIĆ: Sa Veljom sam u odličnim odnosima, slavili smo zajedno

"U odnosima sa ministrom za građevinu i urbanizam Velimirom Ilićem nema problema, a naša dva ministarstva imala su i zajedničku novogodišnju proslavu", kaže ministar saobraćaja

  • 1

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izjavio je da u odnosima sa ministrom za građevinu i urbanizam Velimirom Ilićem nema problema u podeli poslova i da su njihova dva ministarstva imala zajedničku novogodišnju proslavu.

Mrkonjić je rekao da je na Koridoru 10 izgradnja 50 kilometara godišnje, što je za četiri godine 200 kilometara, sjajan rezultat, ako se zna da u protekle tri decenije niko toliko nije uradio.

- Preostalo je još 130 kilometara, tenderi su završeni i intenzivno se radi na istočnom kraku ka bugarskoj granici i na južnom ka Makedoniji. Na Koridoru 11 otvorena su gradilišta na deonici Ub-Lajkovac 12,5 km i 45 km na trasi od Ljiga do Preljine - rekao je Mrkonjić za "Blic".

On je demantovao da su računi putarskih preduzeća prazni.

- Nisu prazni, evo sada smo im uplatili preko četiri milijarde dinara. Ne možemo sve odjednom. Teškoće postoje, ali sanira se deo po deo problema. Putarske firme koje održavaju puteve imaju dovoljno sredstava. Preduzeća su takva kakva jesu, divlja privatizacija je bila pre mene - rekao je Mrkonjić.

On je dodao da je plan da se rehabilituje i rekonstruiše kompletna železnica, posebno na pruzi Beograd-Bar i naglasio je da do marta subina "Jata" mora biti izvesna.

- Formirana je Radna grupa koja već radi na pronalaženju najboljeg rešenja, da se uzmu avioni na lizing, formira nova kompanija... Sadašnji direktor bi trebalo da ostane na čelu ''Jata'' dok se taj posao ne završi, a posle sledi javni konkurs - rekao je Mrkonjić.

Mrkonjić je rekao da Miroslava Miskovića nije video 14 godina, a neki mediji ga optužiše da je njegov plaćenik.

- To je sramota. U Ministarstvu nema korupcije, tenderi definišu sve, pa izvolite, nađite propuste. Nema ih - tvrdi Mrkonjić.

(D. Z. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nislija

    10. januar 2013 | 13:28

    Bas mi je drago zbog vas.bitno da ste vi srecni,gladna deca kojoj vadite iz usta ionako nisu bitna

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA