Đilasov saradnik pisao Vučiću: Recite im da mi više ne prete!

Janko Radaković iz Demokratske stranke podneo je juče ostavku na poslaničku funkciju i izašao iz politike zbog pretnji koje su mu stigle pošto je u Skupštini Srbije prozivao Milana Beka!

  • 3

Janko Radaković iz Demokratske stranke podneo je juče ostavku na poslaničku funkciju i izašao iz politike zbog pretnji koje su mu stigle pošto je u Skupštini Srbije prozivao Milana Beka!

Radaković, jedan od ljudi iz okruženja predsednika DS Dragana Đilasa, saopštio je da podnosi ostavku na sve javne funkcije i da izlazi iz politike. U otvorenom pismu potpredsedniku Vlade i lideru naprednjaka Aleksandru Vučiću kao razlog za ovaj potez on je naveo pretnje upućivane njemu i članovima njegove porodice u poslednjih mesec dana.

Prema saznanjima "Danasa", Radaković je došao pod udar tabloida zbog toga što je, kao poslanik DS, u Skupštini prozivao biznismena Milana Beka, a upozoravan je da će se istražni organi pozabaviti poslovnim aktivnostima njegovog oca Dušana Radakovića, koji je vlasnik beogradske kompanije "Mopeks".

- Uvideo sam da svojom pojavom u javnosti predstavljam problem usled činjenice da sam pošten ušao u politiku. Ovim putem vas obaveštavam da, na vašu žalost, baš takav pošten i izlazim iz iste. Jedan od razloga za ovu odluku predstavljate i vi. Znam da sam smetnja zbog svega što pričam, jer sam beskompromisno biće i kao takvo odlazim. Ovim putem želim da vam se javno izvinim za svaku izgovorenu reč uperenu prema vama i prema tajkunima. Znam, naivan sam, nisam poslušao onu narodnu poslovicu - pametan misli šta će da kaže, a budala kaže šta misli. Nisam spreman da živim u svojoj zemlji sa pritiskom da me 'vaš građanin' može svakog časa udariti maljem u glavu. Samo ja znam kroz šta sam sve prošao u poslednjih mesec dana. Nije mi poznato da li ste vi direktno u tome učestvovali, ali vaše blisko okruženje sigurno jeste - naveo je Janko Radaković u pismu Aleksandru Vučiću.

Radaković potom obaveštava lidera Srpske napredne stranke da napušta sve javne i stranačke funkcije - narodnog poslanika u Skupštini Srbije, predsednika Opštinskog odbora DS na Zvezdari, odbornika u SO Zvezdara i predsednika Izvršnog odbora Gradskog odbora DS, jer "želi da živi u svojoj Srbiji i da sa svojih 27 godina zasnuje porodicu".

- Najlepše vas molim da naredite 'vašima' da me više ne prate, da 'vašem' bliskom prijatelju kažete da svako ima pravo da živi u ovoj zemlji, pa i ja, osvedočeni 'Đitlerovac', i naravno da kažete 'vašim' medijima da mi ne diraju porodicu, jer mi je ona kao i svakom Srbinu svetinja - zaključuje Radaković, koji je u političkoj karijeri bio i potpredsednik Demokratske omladine i šef odborničke grupe DS na Zvezdari.

(I. M. / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivana

    12. januar 2013 | 17:42

    Strašno. Ne sme čovek ni da progovori, odmah mu se preti porodicom. E demokratijo, nisi ni ti za svakog.

  • nikola

    12. januar 2013 | 18:44

    da nismo možda opet u devesetim ? užas

  • Bogdanka Marković

    12. januar 2013 | 18:19

    Blagi Bože. Što je nagore, svi pišu o ovom momku ovako i onako, a niko ne govori da pretnja NIJE LEGITIMAN način političke borbe...:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA