SVM: Tadiću, pomiluj i mađarske huligane

Vojvođanski Mađari traže da se prema osuđenima za napad iz 2004. postupa isto kao sa navijačima optuženim za ubistvo Brisa Tatona

  • 0

Predsedništvo Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) traži od predsednika Srbije Borisa Tadića da pomiluje Mađare koji su osuđeni jer su 2004. godine brutalno pretukli jednog čoveka u Temerinu. Povod za ovaj zahtev je odluka Apelacionog suda o kaznama za ubistvo Brisa Tatona

SVM je ocenila da bi tim pomilovanjem bilo potvrđeno da u domaćem pravosuđu nema "dvostrukih aršina". Predsedništvo SVM smatra da ima prava na ovakav zahtev jer je beogradski Apelacioni sud prepolovio kazne osobama koje su osuđene za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

- Nakon te presude ne mogu više postojati ni izmišljeni razlozi, koji bi opravdali nastavak izvršenja izuzetno teških kazni izrečenih pre nekoliko godina protiv grupe mladih Mađara iz Temerina, ocenjuje se u saopštenju.

Petorica napadača osuđeni su pre 7 godina na ukupno 61 godinu zatvora za pokušaj ubistva Zorana Petrovića u Temerinu.

(Izvor: Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA