RUŽIĆ: SPS neće nove izbore i ne plaši se istraga

- Bilo bi neodgovorno da se izbori raspišu u situaciji kada je ekonomija krhka, kada je premijer s predsednikom države preuzeo odgovornost za pregovore o KiM i kada se intenzivira proces evropskih integracija - rekao je predsednik Izvršnog odbora SPS

  • 0

Predsednik Izvršnog odbora Socijalističke partije Srbije Branko Ružić izjavio je da ta stranka ne želi nove izbore, ali da je spremna da na njih izađe.

On je kazao da bi bilo neodgovorno da se izbori raspišu u "situaciji kada je ekonomija krhka, kada je premijer s predsednikom države preuzeo odgovornost za pregovore o KiM i kada se intenzivira proces evropskih integracija".

- Samo bi neodgovoran političar insistirao na izborima, koji bi jedino mogli da koriste nečijim uskopartijskim interesima. Nema potrebe za njima i oni nisu želja SPS, ali smo, kao i uvek, spremni - rekao je Ružić u intervjuu za "Blic".

Na pitanje da li je bilo nesuglasica u vladajućoj koaliciji zbog istrage o odbeglom narko-bosu Darku Šariću, Ružić je rekao da "takav proces mora da se radi u tišini, a ne u bombastičnim medijskim najavama".

- Premijer je tražio da se javnosti otkrije ime i prezime navodnog člana njegovog kabineta koji je sarađivao sa Šarićevim klanom ukoliko neko takav uopšte postoji. Do sada to ime nismo čuli - naveo je Ružić.

Upitan da li mu smeta to što Vučić stalno preti izborima, Ružić je kazao da "nije shvatio da Vučić bilo kome preti izborima".

- Uveren sam u to da je Vučić poneo veliku odgovornost upravo da bi neke stvari doveo do kraja i nisam siguran da bi izbori ubrzali realizaciju onoga za šta je preuzeo odgovornost u Vladi. Naravno, svaka stranka ima legitimno pravo da procenjuje prioritete, a građani, na kraju krajeva, o tome sude - rekao je Ružić.

On je kazao da nije bilo zvaničnih zahteva za smenu vlasti u Beogradu.

- Kadrovi SPS rade na odgovoran način u interesu Beograđana, i to nam je najvažnije - kazao je Ružić.

On je rekao i da je čuo ranijih meseci da je to za SNS "etičko pitanje", i dodao da SPS razume takav stav.

Na pitanje da li strahuju od hapšenja članova SPS nakon što je Aleksandar Vučić izjavio da se istražuju malverzacije u "Galenici", na čijem su čelu kadrovi iz te stranke, Ružić je rekao da državni organi treba da utvrde činjenice i ako ima elemenata krivičnog dela, da pokrenu postupak.

- Međutim, ukoliko sagledamo sveopšti interes i postignute rezultate, nisam sklon strahu - rekao je Ružić.

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA