Dragan Marković novi direktor policije!

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova izneće pred Vladu predlog da bivši zamenik BIA s kvote SPS-PUPS-JS bude novi direktor policije. Milorad Veljović ispao iz konkurencije

  • 0

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić trebalo bi uskoro da izađe pred članove Vlade sa svojim predlogom kandidata za direktora policije, a kako Telegraf.rs saznaje, to će biti Dragan Marković Markoni.

Naš dobro obavešteni sagovornik kaže da se iz ranijih Dačićevih izjava vidi da će policija dobiti novog direktora koga će upravo on izabrati i da je gotovo nemoguće da na tom mestu ostane Milorad Veljović.

Očekuje se da Markovićev izbor na mesto direktora policije prihvate koalicioni partneri, iako mediji spekulišu da prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić nije najsrećniji zbog takvog rešenja.

- Markoni je iskusan policajac i obaveštajac, trebalo bi da bude prihvatljiv za sve. Nagađanja su da njegov izbor ne podržava Vučić - kaže naš sagovornik.

Ministar policije ima zakonsko pravo da sam donese odluku o direktoru, a Vlada bi to morala da aminuje. Međutim, već postoji mogućnost da Marković bude postavljen za v. d. direktora.

KO JE DRAGAN MARKOVIĆ?

Dragan Marković Markoni je dugogodišnji pripadnik Resora državne bezbednosti, u kome radi od 1992. Prethodne četiri godine bio je državni sekretar u MUP-u, a pre toga je bio savetnik direktora BIA.

Rođen je 30. jula 1965. u Smederevskoj Palanci. Završio je Višu školu unutrašnjih poslova u Beogradu, a diplomirao je i stekao zvanje diplomirani specijalni pedagog na beogradskom Defektološkom fakultetu, na smeru za prevenciju i resocijalizaciju maloletnika.

Stručno usavršavanje je nastavio na Specijalističkim studijama za borbu protiv terorizma, korupcije i organizovanog kriminaliteta na Pravnom fakultetu u Beogradu. Govori nemački jezik. Oženjen je i otac dvojice sinova.

ČAJANKA S VUČIĆEM I KRKOBABIĆEM

O Markoviću je na zanimljiv način nedavno pisao Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost.

- Zamenik direktora BIA s kvote SPS-PUPS-JS Dragan Marković Markoni dugogodišnji je pripadnik Resora državne bezbednosti, a to je veoma važno mesto, jer je zamenik direktora BIA zapravo prvi operativac službe. Naizgled, ništa neobično. Markoni je profesionalac, zna taj posao, dugo ga je radio, u prethodne četiri godine je bio državni sekretar u MUP-u – pisao je Dragaš, pa nastavio:

- A je l’ to isti Markoni koji je pre godinu dana pio čaj s Aleksandrom Vučićem i Krkobabićem u "Hajatu"? Ko je koga tada informisao? Vučić Markonija kao državnog sekretara MUP-a ili je Markoni dalekovid, pa je unapred informisao Vučića kao potpredsednika Vlade zaduženog za bezbednost? - napisao je tada Dragaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA