LAJČAK: Rezolucija o KiM pozitivan znak

- Važnije od reči iz rezolucije jeste da li nas ona uistinu približava održivom rešenju za kosovsko pitanje i članstvu u EU - rekao je ministar spoljnih poslova Slovačke

  • 0

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Slovačke Miroslav Lajčak ocenio je da je rezolucija Skupštine Srbije o Kosovu i Metohiji  pozitivan znak i da ona govori o evropskoj integraciji celog regiona, kao i o uzajamno prihvatljivom rešenju kosovskog pitanja.

- To je, svakako, pozitivan znak, ali važnije od reči iz rezolucije jeste da li nas ona uistinu približava održivom rešenju za kosovsko pitanje i članstvu u EU. Verujem da ćemo saznati odgovor u veoma bliskoj budućnosti - rekao je Lajčak.

On je naveo da podržava svaku inicijativu ili meru koja delotvorno doprinosi stabilizaciji zapadnog Balkana, uzajamnoj saradnji i integraciji regiona u Evropsku uniju, ističući da je "naš zajednički cilj definisan u Solunu 2003. godine".

Prema Lajčakovim rečima, zaključci Evropskog saveta iz decembra 2012. "obezbedili su nam kriterijume i parametre za takav proces, a nova rezolucija Narodne skupštine Srbije govori, između ostalog, o evropskoj integraciji celog regiona, kao i o uzajamno prihvatljivom rešenju kosovskog pitanja".

(I. M. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA